ΚΛ. ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

20:30 1/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Την διαπίστωση αυτή έκανε ο επικεφαλής του μελλοντικού Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας από το βήμα του Ευρωπαϊκού Φόρουμ στο Άλπμπαχ της Αυστρίας.

Σχετικά με την κρίση χρέους, ο ίδιος τόνισε πως «η Ευρώπη βρίσκεται κοντά στην επίλυση της κρίσης, καθώς η ανταγωνιστικότητα ενισχύεται, βελτιώνεται ο συντονισμός της οικονομικής πολιτικής των χωρών-μελών».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα αποτελέσει δίχτυ ασφάλειας και πρόσθεσε ότι συζητούνται οι δυνατότητες για την επίτευξη ανάπτυξης. Επίσης, «σημειώνεται πρόοδος στο ζήτημα της δημοσιονομικής εξυγίανσης,

όπου τα τεράστια ελλείμματα αποτελούν παρελθόν», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στην ομιλία του στο «Φόρουμ», με τίτλο «Η μελλοντική εξέλιξη του εθνικού χρέους», ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επισήμανε πως «οι περισσότερες από τις χώρες της Ευρωζώνης, που εφαρμόζουν προγράμματα εξυγίανσης, παρουσιάζουν σημαντική πρόοδο, σημειώνοντας πως η Ιρλανδία μπόρεσε να εκδώσει πενταετή ομόλογα στην κεφαλαιαγορά, η Πορτογαλία θα είναι η επόμενη επιτυχημένη περίπτωση». Τέλος, χαρακτήρισε ότι «η Ελλάδα είναι μια μοναδική περίπτωση».

Keywords
Τυχαία Θέματα