Κηρύσσουν «παραταξιακή πανστρατιά» στο ΠΑΣΟΚ

«Όλα μαζί τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της Ελιάς, οι αγωνιστές της Δημοκρατικής Παράταξης δίνουν το παρόν ενωμένοι σε αυτή τη μάχη, χωρίς δισταγμούς και προκαταλήψεις. Τα μηνύματα που έρχονται από όλη τη χώρα είναι μηνύματα συσπείρωσης της παράταξης, ενότητας του έθνους, αισιοδοξίας, αλλά και αποφασιστικού αγώνα για να κρατηθούμε στη σωστή κατεύθυνση. Με την Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ ισχυρό στην πρώτη τη γραμμή της πολιτικής ζωής

στην Ελλάδα και την Ευρώπη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πολυσέλιδο σημείωμα όπου επισημαίνονται τα θετικά αποτελέσματα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που μετείχαν χωρίς κομματικό χρίσμα στον πρώτο γύρο των εκλογών. Στον ΄β γύρο έχουν προκριθεί οι υποψήφιοι σε οκτώ Περιφέρειες από τις 13, αλλά και σε παραπάνω από 120 δήμους και σε παραπάνω από 30 πρωτεύουσες νομών και ως στόχος περιγράφεται «να ολοκληρωθεί το πρώτο θετικό αποτέλεσμα με την εκλογή των περιφερειαρχών και δημάρχων που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη στο β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών».

Από το σημείωμα δεν λείπει η δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. «Οι στενές κομματικές επιλογές σε πανελλήνιο επίπεδο απέτυχαν καθαρά. Όσοι επέλεξαν να αναμετρηθούν μόνοι τους με τα ποσοστά των βουλευτικών εκλογών του 2012, είδαν τα ποσοστά τους αυτά να περιορίζονται», αναφέρεται, στο πλαίσιο της σύγκρισης που έκανε από την πρώτη στιγμή η Χαριλάου Τρικούπη με τα εκλογικά αποτελέσματα του 2012. Επιχειρώντας να απαντήσει στο ερώτημα γύρω από την στάση που θα τηρήσει το κόμμα όπου δεν υπάρχουν δικοί του υποψήφιοι, το κόμμα θέτει ως κριτήρια την ποιότητα, την ικανότητα και τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα της υποψηφιότητας καθενός προσώπου ξεχωριστά, απορρίπτοντας τα κομματικά διλήμματα, την λογική «δημοψηφίσματος» που έχει θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και τις λογικές διχασμού των πολιτών. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην ανάγκη ενότητας της χώρας και του έθνους στη βάση αξιακών και ιδεολογικών χαρακτηριστικών και όχι στην βάση του διλήμματος «μνημόνιο-αντιμνημόνιο», όπως επιμένει μονότονα στις ομιλίες του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Νούμερο ένα σύνθημα, η επιδίωξη της «προοδευτικής σταθερότητας» για την χώρα, για την οποία και επιμένουν στην Χαριλάου Τρικούπη πως δεν σημαίνει στασιμότητα και νεές θυσίες. «Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τα μηνύματα και τις αγωνίες του ελληνικού λαού, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Έλληνας πολίτης. Γι' αυτό πρέπει να υπάρχει ισχυρός προοδευτικός πόλος στην κυβέρνηση. Κι αυτός είναι το ΠΑΣΟΚ, η Ελιά, οι βουλευτές της δικής μας ΚΟ μέσα στην κυβέρνηση», σημειώνεται.

Επισημαίνεται δε, η κρισιμότητα των ευρωεκλογών, που «επηρεάζουν και την μελλοντική πορεία της» χώρας, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ ως ζήτημα δημοκρατίας ερμηνεύονται τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής. «Η υποτίμηση της πολιτικής και των δημοκρατικών θεσμών, η βία, το φλερτ για εκλογικούς λόγους με ακραίες πρακτικές, είναι αυτά που τροφοδοτούν τα ακραία αυτά φαινόμενα», σημειώνεται με τις αιχμές να αφορούν πρωτίστως τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν μπορεί για μικροκομματικούς λόγους να φλερτάρουν κάποιοι με την Χρυσή Αυγή, να τους ενθαρρύνουν, να καταψηφίζουν την άρση των ασυλιών που ζητά η Δικαιοσύνη, να αθροίζουν ψήφους μαζί τους εντός και εκτός Βουλής», σημειώνεται, εκτιμώντας ως «επιτακτική υποχρέωση όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, που πιστεύουν στη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα», να αγωνισθούν σθεναρά κατά του ναζισμού και της πολιτικής βίας, χωρίς δισταγμούς και προκαταλήψεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα