Κίνα: Ο «Αδελφός Ρολόι» καταδικάστηκε για διαφθορά

19:36 5/9/2013 - Πηγή: Matrix24

Κινεζικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε κάθειρξη 14 ετών για διαφθορά έναν αξιωματούχο, έπειτα από μία αποκαλυπτική εκστρατεία στο Διαδίκτυο, η οποία πυροδοτήθηκε μετά την δημοσίευση φωτογραφιών του στις οποίες απεικονιζόταν να χαμογελά ενώ επιθεωρούσε τον τόπο όπου είχε σημειωθεί ένα θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα.

Δικαστήριο της πόλης Σιάν, πρωτεύουσας της βορειοδυτικής επαρχίας Σαανσί, καταδίκασε τον Γιανγκ Ντεκάι για την κατοχή περιουσιακών στοιχείων την προέλευση των οποίων δεν ήταν σε θέση να δικαιολογήσει, ύψους 5,04 εκατ. γιουάν (820.000 δολάρια) και για δωροληψία ύψους 250.000

γιουάν, όπως μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Γιανγκ, πρώην υπεύθυνος ασφαλείας της πόλης, ήταν ευρύτερα γνωστός στη χώρα ως ο «Αδελφός Ρολόι», μετά τη φωτογράφησή του ενώ φορούσε ένα ιδιαίτερα ακριβό ρολόι χειρός κατά την επιθεώρηση του σημείου όπου είχε συγκρουσθεί ένα λεωφορείο, με αποτέλεσμα τον θάνατο 36 ανθρώπων, τον Αύγουστο του περασμένου έτους.

Οι χρήστες του Διαδικτύου είχαν ανακαλύψει κι άλλες φωτογραφίες του ίδιου αξιωματούχου να φορά διαφορετικά πανάκριβα ρολόγια και η «διαδικτυακή σταυροφορία κατά της διαφθοράς, η οποία σύντομα οδήγησε σε επίσημη έρευνα», έγραψε η εφημερίδα Ημερησία της Κίνας.

Ο Γιανγκ ομολόγησε την ενοχή του και δεν άσκησε έφεση στη σημερινή του καταδίκη, προσθέτει η εφημερίδα.

Η νέα αυτή καταδίκη σημειώθηκε τη χρονική στιγμή που ο νέος επικεφαλής του ΚΚ Κίνας Σι Τζινπίνγκ έχει εξαγγείλει μια σταυροφορία κάθαρσης κατά της κρατικής διαφθοράς και της κατάχρησης εξουσίας από τα κυβερνητικά στελέχη.

Keywords
Τυχαία Θέματα