Κίνα: Ακόμη ένας χρήστης iPhone υπέστη ηλεκτροπληξία

Ο Γου Τζιαντόνγκ, 30 ετών, νοσηλεύεται σε κώμα σε νοσοκομείο του Πεκίνου μετά την ηλεκτροπληξία την οποία υπέστη την 8η Ιουλίου, ενώ φόρτιζε το iPhone 4 με έναν φορτιστή ο οποίος δεν είναι επίσημα εγκεκριμένος από την κατασκευάστρια της συσκευής αυτής, την αμερικανική Apple Inc., σύμφωνα με την μαρτυρία της αδελφής του, που επικαλείται η εφημερίδα Beijing

Evening News.

«Είχα γυρισμένη την πλάτη μου σε εκείνον και ξαφνικά τον άκουσα να φωνάζει», δήλωσε η αδελφή του Γου, η Γου Τζιανσιάνγκ, στην εφημερίδα. «Όταν κοίταξα πίσω μου, βρισκόταν στο έδαφος, είχε σπασμούς», πρόσθεσε η ίδια.

Η αδελφή του Γου επίσης χτυπήθηκε από ηλεκτρισμό αλλά δεν τραυματίστηκε, αφού αποσύνδεσε το φορτιστή. Προσωπικό των υπηρεσιών των πρώτων βοηθειών έφτασε λίγο αργότερα και διαπίστωσε ότι ο αδελφός της είχε υποστεί καρδιακή προσβολή, όπως είπε η ίδια.

Σύμφωνα με γιατρούς, ο Γου Τζιαντόνγκ αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη, αλλά συνεχίζει να βρίσκεται σε κώμα μία εβδομάδα και πλέον μετά το ατύχημα.

Την Δευτέρα, η Apple ανακοίνωσε ότι θα ερευνήσει δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία μια 23χρονη γυναίκα πέθανε από ηλεκτροπληξία όταν πραγματοποίησε μια τηλεφωνική κλήση με το iPhone της καθώς το φόρτιζε.

Η πρώην αεροσυνοδός Μα Αϊλούν πέθανε την 11η Ιουλίου, ενώ χρησιμοποιούσε το iPhone 4 στην πόλη Τσανγκτζί, στη βορειοδυτική επαρχία Σιντζιάνγκ. Μεταγενέστερα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι και εκείνη είχε χρησιμοποιήσει μη εγκεκριμένο από την Apple φορτιστή.

Keywords
Τυχαία Θέματα