Καυγάς για τον Ευρωπροϋπολογισμό

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η συνάντηση θα γίνει πριν από τη σημερινή σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Στην ατζέντα της συνόδου περιλαμβάνεται η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, όμως τα όποια μέτρα περνούν μέσα από τον προϋπολογισμό της Ε.Ε.

Η γερμανική κυβέρνηση συνδέει τα δύο ζητήματα και υποστηρίζει, ότι μόνο εάν επιτευχθεί συμφωνία για τη μελλοντική χρηματοδότηση της ΕΕ θα μπορούν να στηριχθούν δράσεις

για τη μείωση της ανεργίας.

Η συμφωνία για τις «δημοσιονομικές προοπτικές» όπως αποκαλείται η χρηματοδότηση για την περίοδο 2014-2020, εκκρεμεί εδώ και πολλούς μήνες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία της ΕΕ. Την περασμένη Τετάρτη η ιρλανδική προεδρία είχε ανακοινώσει ότι επιτεύχθηκε συμφωνία στο «και πέντε» με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο πλαφόν των 997 δισ. ευρώ για την επόμενη επταετία. Ωστόσο, σε μία πρωτοφανή εξέλιξη για τα «ειωθότα» της ΕΕ το σκηνικό αυτό ανετράπη την αμέσως επόμενη μέρα: το Ευρωκοινοβούλιο όχι μόνο ανακοίνωσε ότι δεν υπήρχε συμφωνία, αλλά και κατηγόρησε την προεδρία για διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα