Καβαλερία Ρουστικάνα με ψηφιακά σκηνικά

Πρόκειται για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα δείγματα του βερισμού, όπου οι ταπεινοί άνθρωποι του αγροτικού μόχθου και ο καθημερινός τους βίος γίνονται το επίκεντρο της υψηλής τέχνης. Στη νέα παραγωγή της ΕΛΣ, η υπόθεση της ιστορίας από τη Σικελία μεταφέρεται σε ένα απομακρυσμένο ελληνικό νησί -θα μπορούσε να είναι η Νίσυρος και η πλατεία της- και αφορά τον έρωτα της Σαντούτσας για τον Τουρίντου. Εκείνη βρίσκεται σε απόγνωση, καθώς ο αγαπημένος της έχει στρέψει το ενδιαφέρον

του στην όμορφη Λόλα, γυναίκα του Άλφιο. Μη επιτυγχάνοντας να ξανακερδίσει τον Τουρίντου, η Σαντούτσα πληροφορεί τον Άλφιο για όσα γνωρίζει. Οι δύο άνδρες μονομαχούν και ο Τουρίντου σκοτώνεται.

Η σκηνοθεσία της παραγωγής είναι του Αλέξανδρου Ευκλείδη. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της παραγωγής είναι τα ψηφιακά σκηνικά της Εβίτας Γαλανού και του Τόμας Βολεμπέργκερ, τα οποία χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά σε παραγωγή της ΕΛΣ. Ο μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Βασίλης Χριστόπουλος, έχει αναλάβει τη μουσική διεύθυνση της ορχήστρας της ΕΛΣ.

Συντελεστές παράστασης:

Μουσική διεύθυνση: Βασίλης Χριστόπουλος. Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ευκλείδης. Βίντεο σκηνογραφία: Εβίτα Γαλανού, Τόμας Βολεμπέργκερ. Σχεδιασμός-Επιμέλεια κοστουμιών-Συντονισμός σκηνογραφικού χώρου: Ευάγγελος Μαντζαβίνος. Φωτισμοί: Σπύρος Τζώρας. Διεύθυνση χορωδίας: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος. Παίζουν: Τζούλια Σουγλάκου (25, 27/4), Μαρία Κατσούρα (26, 28/4) (Σαντούτσα). Δημήτρης Πακσόγλου (25, 27/4), Φίλιππος Μοδινός (26, 28/4) (Τουρίντου). Μαρία Βλαχοπούλου (25, 27/4), Ζωή Απειρανθίτου (26, 28/4) (Λουτσία). Κύρος Πατσαλίδης (Άλφιο). Γεωργία Ηλιοπούλου (25, 27/4), Μαρισία Παπαλεξίου (26, 28/4) (Λόλα). Συμμετέχουν η Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΛΣ.

INFO: Εθνική Λυρική Σκηνή – Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59-61, Αθήνα , 210 3611516, www.nationalopera.gr. Παραστάσεις: 25, 26, 27, 28 Απριλίου στις 20:00. Είσοδος 15 – 80 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα