«Καθαρά» τα καλάσνικοφ που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο-γιάφκα

15:24 2/2/2014 - Πηγή: Matrix24

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, μετά τη βαλλιστική έρευνα, που έγινε στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, διαπιστώθηκε ότι τα όπλα είναι «καθαρά».

Υπενθυμίζεται ότι τα τρία καλάσνικοφ βρέθηκαν στο πορτ μπαγκάζ του ΙΧ, μέσα σε δύο σακ βουαγιάζ, μαζί με ένα ρουκετοβόλο RPG, τέσσερις ρουκέτες RPG με τους προωθητήρες τους, τέσσερις χειροβομβίδες με τους πυροκροτητές τους, δύο κοντάκια καλάνικοφ, επτά γεμιστήρες για τα συγκεκριμένα τυφέκια, πολλές σφαίρες, γάντια και κουκούλες.

Το αυτοκίνητο

είχε κλαπεί την 1η-1-2013 από την Κερατέα και εντοπίστηκε σταθμευμένο μπροστά σε ακατοίκητη μονοκατοικία, στην οδό Αγίας Κυριακής, ύστερα από πληροφορία στην Αντιτρομοκρατική, η οποία θεωρεί ότι επρόκειτο περί «κινητής γιάφκας» τρομοκρατών και το παρακολουθούσε με όλα τα μέσα, αλλά δεν εμφανίστηκε κανείς να το παραλάβει.

Η έρευνα συνεχίζεται, τόσο στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όσο και από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Από κόσκινο περνούν οι αρχές το αυτοκίνητο

Την ίδια ώρα, οι αρχές ελπίζουν πως θα βρουν στο αυτοκίνητο αποτυπώματα και γενετικό υλικό, προκειμένου να προχωρήσει η έρευνα για το ποιοι βρίσκονται από αυτό το «οπλοστάσιο». Οι πρώτες σκέψεις σαφώς έχουν να κάνουν με τον Χριστόδουλο Ξηρό, άλλωστε το αυτοκίνητο εκλάπη από την Κερατέα την 1η Ιανουαρίου, όταν δηλαδή πήρε άδεια από τις Φυλακές Κορυδαλλού ο εκτελεστής της «17Ν». Παράλληλα υπάρχει και το σενάριο και σχέση του Νίκου Μαζιώτη με την υπόθεση, καθώς όπλα τέτοιου τύπου είχαν βρεθεί στο κρησφύγετο του Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα.

Δύο από τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές είναι το συγκεκριμένο όχημα να χρησιμοποιούνταν ως κινητή γιάφκα για λόγους ασφάλειας, και το δεύτερο είναι ο στόχος που ήθελαν να χτυπήσουν να βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το συγκεκριμένο σημείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα