Καταβολή μισθού και μειωμένης σύνταξης

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει απαραίτητα να επιλέξουν την καταβολή των τακτικών αποδοχών τους, για το ίδιο διάστημα. Το μέτρο αφορά όλους τους εργαζόμενους του δημοσίου που θέλουν να βγουν στη σύνταξη, έχουν σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και εργάζονται σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α’ και β’ βαθμού.

Η εγκύκλιος προβλέπει ότι ο υπάλληλος που υποβάλλει αίτηση για συνταξιοδότηση θα πρέπει να υποβάλλει ταυτόχρονα στην υπηρεσία του και υπεύθυνη δήλωση με την οποία θα δηλώνει ότι επιλέγει τις αποδοχές

αντί της σύνταξης για το χρονικό διάστημα μέχρι να εκδοθεί η συνταξιοδοτική απόφαση. Επίσης, θα πρέπει να δηλώσει εάν επιθυμεί, ο συγκεκριμένος χρόνος ασφάλισης, να προσμετρηθεί ως συντάξιμος ή όχι.

Στην ίδια εγκύκλιο τονίζεται ότι όσοι μόνιμοι υπάλληλοι των ΝΠΔΔ ζητήσουν συνταξιοδότηση λόγω αναπηρίας, μπορεί να τους χορηγηθεί αναρρωτική άδεια η οποία δεν μπορεί να υπερβεί τους 12 μήνες, συνολικά. Εάν ο υπάλληλος κριθεί ανάπηρος για ορισμένο χρόνο, του απονέμεται σύνταξη αναπηρίας, η οποία συμψηφίζεται με τις τακτικές αποδοχές, κατά τη διάρκεια της αναρρωτικής άδειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα