Καταθέτουν οι εξαδέλφες του Γ. Παπακωνσταντίνου

07:47 9/1/2013 - Πηγή: Matrix24

Τα συγγενικά του πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων ανακαλύφθηκαν στο CD που ήρθε πρόσφατα από τη Γαλλία έχουν κληθεί, όπως είναι γνωστό, να δώσουν εξηγήσεις από τους οικονομικούς εισαγγελείς με την ιδιότητα του υπόπτου για τέσσερα κακουργήματα που είναι : Φοροδιαφυγή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ηθική αυτουργία σε υπεξαγωγή και σε νόθευση εγγράφου με τις επιβαρυντικές

μάλιστα διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου.

Όλοι αναμένεται να προσκομίσουν στοιχεία με βάση τα οποία υποστηρίζουν ότι τα επίμαχα χρηματικά ποσά είναι και νομίμως αποκτηθέντα, άρα δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αλλά και φορολογημένα, αλλά δεν θεμελιώνεται η πράξη της φοροδιαφυγής.

Τον τελευταίο λόγο βέβαια για την αποτίμηση των υπερασπιστικών ισχυρισμών των εμπλεκομένων τον έχουν οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης, οι οποίοι σε συνδυασμό με τα στοιχεία που θα προκύψουν από το φορολογικό τους προφίλ θα αποφασίσουν στο τέλος της έρευνας τους, που όπως όλα δείχνουν πλησιάζει, αν πράγματι οι υπόνοιες έγιναν ενδείξεις για την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους ή αν οι υπόνοιες … εξανεμίστηκαν, οπότε η δικογραφία ως προς τα συγκεκριμένα πρόσωπα θα καταλήξει στο αρχείο.

Η σκυτάλη πάντως, των υπόπτων ξαναπερνάει σε δύο γνώριμα για τους εισαγγελείς πρόσωπα. πρόκειται για τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη και Γιάννη Καπελέρη, οι οποίοι δεύτερη φορά καλούνται από τους οικονομικούς εισαγγελείς για παροχή εξηγήσεων , λόγω της θεσμικής τους εμπλοκής στο ταξίδι της περίφημης λίστας . Και οι δύο αναμένεται να ζητήσουν ολιγοήμερη προθεσμία ώστε να ενημερωθούν για τα νέα στοιχεία της δικογραφίας και να αποφασίσουν αν χρειάζεται να δώσουν άλλες εξηγήσεις πέραν όσων έχουν ήδη πει γυρίζοντας το μπαλάκι των ευθυνών σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του επίμαχου ηλεκτρονικού αρχείου στους τότε πολιτικούς τους προϊσταμένους Γ. Παπακωνσταντίνου και Β. Βενιζέλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα