Καταπέλτης η Διεθνής Αμνηστία για τη Μανωλάδα

Οι συνθήκες διαβίωσης των εργατών αποκαλύπτουν τον υπόκοσμο που υπομένουν χιλιάδες μετανάστες σε ολόκληρη την περιοχή, σημειώνει η διεθνής οργάνωση. Στον καταυλισμό που επισκέφθηκαν ερευνητές της, οι εργάτες ζουν σε παραπήγματα από πλαστικό, χωρίς τουαλέτες και έχουν πρόσβαση σε νερό μόνο μέσω ενός σωλήνα ποτίσματος. Πληρώνουν 20 ευρώ κάθε μήνα για το «προνόμιο» να ζουν εκεί και πληρώνονται 3,15 ευρώ την ώρα -όταν πληρώνονται. Οι εργάτες που δέχτηκαν επίθεση είχαν να πληρωθούν επτά μήνες.

Ένας από τους εργάτες περιέγραψε στη Διεθνή Αμνηστία τις δραματικές στιγμές που έζησε: «Μας χτύπησαν

και μας είπαν, “θα σας σκοτώσουμε”. Τρεις μα πυροβολούσαν και οι υπόλοιποι μας χτυπούσαν με ξύλα. Οι πυροβολισμοί κράτησαν 20 λεπτά».

Η Διεθνής Αμνηστία σημειώνει ότι η Πολιτεία ανταποκρίθηκε έγκαιρα στην εγκληματική ενέργεια της προηγούμενης εβδομάδας. Τονίζει όμως ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα, σημειώνοντας ότι τα έκτροπα ήταν το αποκορύφωμα μηνών παραμέλησης και εκμετάλλευσης.

Εξάλλου, αναφέρει ότι υπήρχαν δημοσιεύματα στον Τύπο για τις συνθήκες στη Μανωλάδα από το 2008, με αποτέλεσμα οι δημοσιογράφοι που έγραψαν γι΄αυτές να δεχτούν απειλές.

Keywords
Τυχαία Θέματα