Καταγγελίες οπαδών της Μονπελιέ

Οι Γάλλοι κάνουν λόγο για υπερβολική βία που προκάλεσε επικίνδυνους τραυματισμούς ακόμα και σε γυναίκες.

Ιδού το δημοσίευμα της γαλλικής ιστοσελίδας mediateranee.com

“Σπασμένα χέρια, ανοιγμένα κεφάλια και πολλοί μώλωπες χωρίς λόγο για τους οπαδούς της Μονπελιέ που άρχισαν να δημοσιεύουν τις φωτογραφίες με τους τραυματισμούς τους. Περίπου 150 φίλαθλοι που βρέθηκαν χθες στην Ελλάδα, χτυπήθηκαν εις διπλούν. Τόσο από την αστυνομία,

όσο και από τον ελληνικό Τύπο που ανέφερε πως οι βιαιοπραγίες έγιναν απ’ αυτούς και μιλούν για άμεση αντίδραση της αστυνομίας που ηρέμησε τα πνεύματα, μεταξύ άλλων. Σύμφωνα με τους φιλάθλους δεν έγινε έτσι και η βία των Ελλήνων αστυνομικών ήταν εντελώς αδικαιολόγητη.

Οι αστυνομικοί κοιτούσαν το παραμικρό ώσπου να βρουν αφορμή να χτυπήσουν τους Γάλλους. Τέσσερις νεαροί ανέβηκαν πιο ψηλά στα σκαλιά για να δουν τι γίνεται με τους αστυνομικούς και με τους άλλους οπαδούς. Μετά όμως μια ομάδα αστυνομικών κινήθηκε προς αυτούς και τους ζήτησε να κατέβουν ξανά κάτω και ταυτόχρονα τους χτυπούσαν.

Όλοι οι φίλαθλοι της Μονπελιέ ζητούσαν από τους αστυνομικούς να σταματήσουν να χτυπάνε ακόμα. Χτύπησαν ακόμα και τον υπεύθυνο ασφαλείας της Μονπελιέ. Στη συνέχεια, ενώ τους έβαλαν εκεί που έπρεπε να είναι, παρόλα αυτά τους ξαναχτύπησαν”.

Keywords
Τυχαία Θέματα