Κατακόρυφη η πτώση των ξενοδοχειακών τιμών

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του tourismtoday.gr, οι Έλληνες ξενοδόχοι κατέβασαν τις τιμές τους τον Οκτώβριο κατά 21% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, με τις μέσες τιμές διανυκτέρευσης να κυμαίνονται στα 77,1 ευρώ. Εν τω μεταξύ, οι τιμές αυτόν τον μήνα κινούνται σε σχεδόν ίδια επίπεδα με τον περσινό Οκτώβρη, κατά τον οποίο διαμορφώθηκαν στα 76,5 ευρώ, σύμφωνα με τον δείκτη της trivago.

Ενδεικτικά, πτώση πάνω από 50% τον μήνα αυτό συγκριτικά με τον Σεπτέμβριο καταγράφουν οι μέσες τιμές των ξενοδοχείων στο Φηροστεφάνι της

Σαντορίνης (-52%), με την τιμή διανυκτέρευσης να προσγειώνεται στα 145 από τα 300 ευρώ. Επιπλέον, και οι τιμές των ξενοδοχείων της Μυκόνου πήραν την κατιούσα, κατρακυλώντας στα 89 ευρώ από 140 τον Σεπτέμβρη (-36%). Στη Χαλκιδική η μέση τιμή διανυκτέρευσης τον μήνα αυτό κυμαίνεται στα 53 ευρώ από 92 τον Σεπτέμβρη, ενώ και οι ξενοδόχοι του Ρεθύμνου (-33%), της Χερσονήσου (-29%) και του Αγ. Νικολάου (-21%) κατεβάζουν αισθητά τις τιμές τους. Επίσης, η διανυκτέρευση στη Ρόδο την περίοδο αυτή προσφέρεται στα 65 ευρώ σε σύγκριση με τα 92 τον Σεπτέμβρη, ενώ και οι ξενοδόχοι της Κέρκυρας και της Ζακύνθου έριξαν τις τιμές τους κατά 12% και 28% αντίστοιχα.

Τέλος, καμία αλλαγή δεν σημειώνουν οι τιμές των ξενοδοχείων στην Αθήνα τον Οκτώβρη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς προσφέρονται στα 87 ευρώ. Επίσης, μικρή πτώση κατά 4% υπέστησαν οι τιμές των καταλυμάτων στη Θεσσαλονίκη, πέφτοντας στα 79 ευρώ σε σχέση με τα 82 τον Σεπτέμβρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα