«Καρφί» πάει για «στραπάτσο»

Και τώρα τι; Πάει το Μαξίμου «καρφί» για τεράστιο επικοινωνιακό (και όχι μόνον) «στραπάτσο» ή θα γυρίσει θεαματικά το πράμα κατά την φθινοπωρινή αξιολόγηση που αναμένεται σκληρή;

Όπως και να έχει η Κυβέρνηση τους επόμενους μήνες μέχρι και τον Οκτώβριο θα κάθεται σε «αναμμένα κάρβουνα» καθώς είχε «ποντάρει» πολλά στην συναίνεση της τρόικας για «κούρεμα» φόρων.

Προς το παρόν οι δανειστές εξέφρασαν την «ενόχλησή» τους για τα όσα «γράφονται» στον Τύπο με τον υπουργό Οικονομικών να παραπέμπει για πιο «επίσημη» ενημέρωση σε πρόσφατη ομιλία του που έκρυβε πολλά εάν και εφόσον με την λέξη

«σταδιακά» να επαναλαμβάνεται ουκ ολίγες φορές.

Και βέβαια έχει τεθεί και προαπαιτούμενο για πιθανό «κούρεμα» φόρων: Να μπουν κανονικά όλοι οι φόροι που έχουν επιβληθεί στα Κρατικά Ταμεία. Πώς να συγκεντρωθούν όμως; Κάθε μήνα «σκάνε» ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 1 δισ. ευρώ και όχι άδικα.

Με μισθούς πετσοκομμένους κατά 30% με 40% σε σχέση με 2-3 χρόνια πριν και φορολογική επιβάρυνση σχεδόν έξι φορές πάνω, πόσο να αντέξουν τα νοικοκυριά να καταβάλλουν φόρους; Πόσο μάλλον όταν τα περισσότερα έχουν και κάποιο στεγαστικό ή άλλο δάνειο πάνω από το «κεφάλι» τους.

Θα πρόκειται πάντως, για μεγάλο φιάσκο εάν μας προκύψει το «όπου ακούς πολλά κεράσια βάστα και μικρό καλάθι»…

Keywords
Τυχαία Θέματα