Καρχιμάκης: «Και λίγη σύγκρουση σύντροφοι δεν βλάπτει»

«Δεν μπορεί την ώρα που μιλάμε για προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας και ενίσχυση της απασχόλησης να μην αντιδρούμε στη δρομολόγηση αδικαιολόγητων απολύσεων και να ανεχόμαστε να χάνουν εργαζόμενοι την δουλειά τους».

Αφορμή για την αγανακτισμένη αντίδραση του Μιχάλη Καρχιμάκη, είναι η απόφαση των συναρμόδιων υπουργών Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου και Εργασίας Γιάννη Βρούτση, να κλείσει το ταμείων υγείας των εργαζόμενων και συνταξιούχων στην πρώην Αγροτική Τράπεζα.

Εκτός

από τις ενστάσεις που μπορεί να έχει κανείς για την απόφαση ένταξης των συνταξιούχων στον ΕΟΠΥΥ για την ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη, με όρους ΙΚΑ, παρ’ ότι έχουν πληρώσει υψηλότερες εισφορές, η απόφαση να κλείσει το ΤΥΠΑΤΕ αφήνει στο δρόμο 120 εργαζόμενους, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ. Ο οποίος επισημαίνει ότι «Δεν μιλάμε για περιπτώσεις που δεν θα μπορούσαμε να εμποδίσουμε τις απολύσεις, μιλάμε για περιπτώσεις που ήταν στο χέρι μας ….να τις εμποδίσουμε. Το κάναμε όμως ; Δεν είμαι και τόσο σίγουρος …».

Για να συμπληρώσει: «Ας μην χαϊδεύουμε τον κύριο Βρούτση και την διπλή γλώσσα του γραφείου του Πρωθυπουργού»

Και καταλήγει: «Και λίγη σύγκρουση σύντροφοι δεν βλάπτει».

Keywords
Τυχαία Θέματα