ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΛ ΜΕ 6 ΝΕΚΡΟΥΣ

09:20 2/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε στο κέντρο της Καμπούλ, λίγες μόλις ώρες μετά από την αναχώρηση του αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα από την αφγανική πρωτεύουσα.

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην αμερικανική πρεσβεία και τόσο οι αστυνομικές δυνάμεις όσο και οι υπεύθυνοι για την ασφάλεια της πρεσβείας ζήτησαν την άμεση απομάκρυνση από τα παράθυρα των εργαζομένων στο διπλωματικό οίκημα.

Από την έκρηξη

που σημειώθηκε μέσω παγιδευμένου αυτοκινήτου έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τις αρχές. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα θύματα είναι ένας φρουρός ασφαλείας και πέντε πολίτες. Aυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι στον τόπο της επίθεσης έγιναν νέες εκρήξεις, ενώ το γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι δύο συνολικά νέες εκρήξεις σημειώθηκαν με στόχο το κτίριο όπου στεγάζονται ξένοι στην Καμπούλ (εκεί όπου είχε σημειωθεί νωρίτερα επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο).

Οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν ανακοίνωσαν σήμερα ότι πραγματοποίησαν την επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο και στόχο κτιριακό συγκρότημα όπου διαμένουν δυτικοί στην Καμπούλ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίσκεψη στη χώρα του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουτζανίντ είπε ακόμη ότι η επίθεση ήταν η απάντηση στην υπογραφή στρατηγικής συμφωνίας με την κυβέρνηση του προέδρου Χαμίντ Καρζάι.

Η επίσκεψη του Ομπάμα στο Αφγασνιστάν ήταν αιφνίδια, ενώ λίγη ώρα πριν την έκρηξη ο Αμερικανός πρόεδρος είχε απευθύνει μήνυμα στον αμερικανικό και αφγανικό λαό, χαιρετίζοντας το επερχόμενο τέλος του δεκαετούς πολέμου των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα