ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΙ Ο ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΟΜΩΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΓΙΑΝΝΑ

Είναι θετικό ότι, επιτέλους, έχουμε κυβέρνηση. Είναι αρνητικό ότι δεν είναι αυτή που απαιτεί η κρισιμότητα της συγκυρίας για τη χώρα. Είναι θετικό ότι για τη συγκρότηση της κυβέρνησης συνεργάστηκαν τρία κόμματα. Είναι αρνητικό ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, σε επίπεδο στελέχωσης της κυβέρνησης, παίρνουν διακριτές πολιτικές αποστάσεις. Ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπείται από 4-5 φίλους του Βενιζέλου

και πάντως όχι τους καλύτερους.

Είναι θετικό ότι υπάρχουν και κάποιοι τεχνοκράτες στο υπουργικό συμβούλιο. Είναι αρνητικό ότι δεν επιστρατεύτηκαν οι καλύτεροι, οι άριστοι. Για παράδειγμα στο επανασυσταθέν υπουργείο Ναυτιλίας καλός είναι ο επιχειρηματίας Γ. Βερνίκος. Περισσότερον όμως κατάλληλος για τη θέση, πιστεύω, ότι θα ήταν ο Θύμιος Μητρόπουλος. Ποιος είναι ο Μητρόπουλος; Ο κορυφαίος στον κόσμο σε ναυτιλιακά θέματα. Για οκτώ χρόνια επικεφαλής του ΙΜΟ, του Παγκόσμιου Οργανισμού Ναυτιλίας, δεξί χέρι του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Ναι, έχει και τέτοια στελέχη η Ελλάδα και μάλιστα σε τομείς, όπως η ναυτιλία, που είναι η κορυφαία βιομηχανία της χώρας. Μόνον που οι ικανότητες τους και το ταλέντο τους αναγνωρίζονται στο εξωτερικό. Είναι καλοί για κορυφαίες θέσεις στον κόσμο, αλλά προφανώς λίγοι για την Ελλάδα.

Καλό και όμορφο κορίτσι η Όλγα Κεφαλογιάννη, και προφανώς για να αναλαμβάνει τη δεύτερη κορυφαία, μετά τη ναυτιλία, βιομηχανία της χώρας, τον τουρισμό, θα έχει και άλλες ικανότητες πέραν του ονόματός της. Δεν είμαι όμως σίγουρος ότι είναι η κατάλληλη ώρα για να μανατζάρει και να προωθήσει το προϊόν «Ελλάς» στον κόσμο. Σε τούτη τη δύσκολη ώρα για τη χώρα που πρέπει να μεγαλώσει το «brand name» της και να αυξήσει τον τουριστικό της πλούτο δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερο πρόσωπο, ανεξάρτητα από όποιες ενστάσεις μπορεί να έχει κάποιος, από τη Γιάννα Αγγελοπούλου.

Σταματώ εδώ γιατί αν ψάξουμε κι άλλο θα βρούμε αρκετούς πιο ικανούς και άξιους Έλληνες. Και βέβαια Ελληνίδες οι οποίες έχουνε εξαφανιστεί από τη νέα κυβέρνηση κι αυτό μόνο μία λέξη μπορεί να περιγραφεί: ντροπή! Καλή λοιπόν η κυβέρνηση δεν είναι όμως η «Εθνική Ελλάδας» που πρέπει να παρατάξουμε τούτη την ώρα στο γήπεδο της κρίσης. Είναι αρνητικό ότι, στην πιο κρίσιμη περίοδο της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, δεν επιστρατεύτηκαν οι καλύτεροι.

Πάμε τώρα και σε κάτι άλλο. Έξι, εν ζωή, πρώην πρωθυπουργούς και τέσσερις κοινοτικούς επιτρόπους έχει η χώρα και ουδείς καλείται να βάλει πλάτη. Καλοί, ικανοί και άξιοι επιστήμονες και επαγγελματίες είναι ο Λιβιεράτος, ο Τσαφτάρης, ο Ρουπακιώτης, ο Μανιτάκης, η Σκοπούλη, αλλά νομίζω σ’ αυτή τη φάση περισσότερα μπορούσαν να προσφέρουν στη χώρα με τις εμπειρίες τις γνώσεις και τις διεθνείς επαφές τους ο Σημίτης, ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου, ο Παπαδήμος, ο Δήμας, η Βάσω Παπανδρέου στους τομείς της ανάπτυξης, του κράτους, των διεθνών σχέσεων, της οικονομίας, της ενέργειας, των κοινωνικών υποθέσεων.

Θα ήταν άλλο το υπουργικό συμβούλιο με αυτούς και άλλη βοήθεια θα έδιναν στον πρωθυπουργό Σαμαρά, από αυτή που θα του δώσουν ο Σταϊκούρας, η Όλγα

Keywords
Τυχαία Θέματα