Και βουλευτές της Χρυσής Αυγής δείχνουν οι έρευνες του Αρείου Πάγου

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός αξιολογώντας τις καταθέσεις των δύο μαρτύρων, πρώην μελών της Οργάνωσης, τα στοιχεία από τις άρσεις των τηλεφωνικών απορρήτων από τον «κοριό» της ΕΥΠ, τις καταθέσεις μαρτύρων και όλες τις άλλες προανακριτικές ενέργειες, έχει αρχίσει να χαρτογραφεί τη δομή της οργάνωσης.

Οι συνομιλίες μάλιστα και τα τηλεφωνικά απόρρητα δείχνουν βουλευτές, αλλά απομένει στον εισαγγελέα να διαπιστώσει αν τα ευρήματα αυτά σε συνδυασμό με το άλλο αποδεικτικό υλικό στοιχειοθετούν και για ποια συγκεκριμένα πρόσωπα αξιόποινη

πράξη. Σε αυτό βοήθησε ιδιαίτερα το γεγονός, όπως λένε οι πληροφορίες, ότι ο εισαγγελέας από την αρχή της σοβαρής έρευνάς του ενεργοποίησε όλες εκείνες τις διατάξεις που του επιτρέπουν να προχωρά σε άρση του τηλεφωνικού ή άλλου απορρήτου όχι για συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά για κάθε έναν που έμπαινε στο κάδρο των ερευνών.

Τα χέρια εξάλλου, του εισαγγελέα δεν είναι δεμένα ως προς τις συγκεκριμένες προανακριτικές ενέργειες, καθώς έχει ξεκαθαριστεί το τοπίο ότι ούτε για τις άρσεις τηλεφωνικών απορρήτων, ούτε για τις άρσεις τραπεζικών απορρήτων απαιτείται προηγούμενη ασυλία βουλευτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο εισαγγελέας δεν προκύπτει μεν η εμπλοκή εν ενεργεία στρατιωτικών, αλλά υπάρχουν ενδείξεις για αστυνομικούς, επιχειρηματίες και ανθρώπους της νύχτας, η δράση των οποίων βρίσκεται στο στόχαστρο των αρχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα