ΚΑΙ ΤΩΡΑ… ΤΡΕΧΟΥΝΕ

07:50 2/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα οριστικοποιηθεί το πακέτο των 11,6 δισεκατομμυρίων. Στη Σύνοδο Κορυφής το αίτημα της επιμήκυνσης, οριστικοποιούνται τα ταξίδια Σαμαρά σε Βερολίνο – Παρίσι.

Η χθεσινή πολιτική επικράτηση των θέσεων ΣαμαράΣτουρνάρα για την ενδεδειγμένη τακτική,

που συνοψίζεται στη θέση «λαμβάνουμε τα μέτρα ώστε, στη συνέχεια, να μπορούμε να ζητήσουμε επιμήκυνση ή ελαστικοποίηση», θέτει και το πλαίσιο εντός του οποίου θα κινηθεί η κυβέρνηση το προσεχές διάστημα.

Όπως ανακοίνωσε ο Γ. Στουρνάρας, η διαπραγμάτευση με τους εταίρους αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου, περίοδος κατά την οποία θα ανακοινωθεί αναλυτικά και το νέο πακέτο μέτρων, που πάντως δεν θα απέχει σημαντικά απ’ όσα έχουν μέχρι σήμερα δει το φως της δημοσιότητας.

Την ίδια περίοδο, ο Αντ. Σαμαράς φέρεται να πραγματοποιεί και τις πρώτες επίσημες επισκέψεις του στο εξωτερικό. Πρώτοι σταθμοί θα είναι το Βερολίνο και το Παρίσι, πιθανά το διάστημα 24 – 26 Αυγούστου. Στις συναντήσεις αυτές ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να διαγνώσει δια ζώσης το κλίμα για την Ελλάδα, έχοντας ως άσσους στο μανίκι του το νέο μεσοπρόθεσμο αλλά και την προώθηση σειράς δράσεων που αφορούν στις ιδιωτικοποιήσεις και τα θεσμικά ζητήματα, κεφάλαια για τα οποία αναμένεται εντός των επομένων 24ώρων να υπάρξουν και νέες συναντήσεις με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη.

Παράλληλα, θα επιδιώξει να αναγνωρισθεί από τους εταίρους η ύφεση που πλήττει τη χώρα, απόρροια του προγράμματος, ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει επιμήκυνση της προσαρμογής και ελαστικοποίηση των δημοσιονομικών όρων, αίτημα που θα τεθεί επισήμως – και ανάλογα βέβαια των πανευρωπαϊκών εξελίξεων – στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα