ΚΑΙ ΟΜΩΣ, Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΙ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντιέται με παιδιά και μάλιστα προερχόμενα από την ομογένεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

 Του Γιώργου Βλαβιανού

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε σήμερα 9μελή αντιπροσωπεία Ελληνοαμερικανών φοιτητών. Ο κ. Παπούλιας τους είπε ότι ετοιμάζεται κι αυτός να ταξιδέψει αύριο στις Βρυξέλλες, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ «όπου θα συζητηθούν πολλά θέματα και προβλήματα. Ελπίζουμε  να είναι μία θετική Σύνοδος όχι μονάχα για την Ελλάδα

αλλά και για τις άλλες χώρες του ευρωπαικού νότου και για όλο τον κόσμο».

Συνέχισε δε λέγοντας ότι «και ο Αμερικανός πρόεδρος ο κ. Ομπάμα, ενδιαφέρεται για την Ευρώπη και το μέλλον της Ευρώπης και θέλω να τον ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον που δείχνει για την Ελλάδα και εύχομαι να συνεχίσει να δείχνει το ίδιο ενδιαφέρον, γιατί έχουμε ανάγκη από τέτοιους φίλους».

Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας δήλωσε αισιόδοξος ότι το αύριο θα έιναι καλύτερο. «Ξέρετε, είπε στους Ελληνοαμερικανούς φοιτητές, ακούω από μερικούς στην Ευρώπη κρίσεις ότι οι Ελληνες είναι τεμπέληδες. Είναι κάτι που δεν δέχομαι. Ρωτάω εσάς: οι παπούδες και οι πατεράδες σας ήταν τεμπέληδες; Αν ήταν θα μπορούσαν να επιζήσουν σ’ αυτή τη μεγάλη χώρα που πράγματι εκτιμά εκείνους που εργάζονται και πετυχαίνουν;»

Keywords
Τυχαία Θέματα