ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΗΤΕΙΑ Ο ΟΜΠΑΜΑ

08:40 6/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Ο Μπαράκ Ομπάμα έλαβε και τυπικά το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Έκλεψε την παράσταση ο Μπιλ Κλίντον.

Ο Ομπάμα βρήκε ένθερμο υποστηρικτή στο πρόσωπο του πρώην προέδρου. Με μια ομιλία που κράτησε σχεδόν πενήντα λεπτά, ο 66χρονος Κλίντον υποστήριξε με θέρμη την υποψηφιότητα του, θέτοντας τους Αμερικανούς ψηφοφόρους ενώπιον διλήμματος για το μέλλον της χώρας τους. «Αν θέλετε μια κοινωνία που ο νικητής τα παίρνει όλα και ο καθένας

είναι μόνος του, ψηφίστε τους Ρεπουμπλικάνους»,είπε. «Αν θέλετε μια χώρα που μοιράζεται την ευημερία αλλά και τις ευθύνες, μια κοινωνία στην οποία είμαστε όλοι μαζί, ψηφίστε τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Τζο Μπάιντεν», είπε, επευφημούμενος από τους περίπου 6.000 συνέδρους του Δημοκρατικού Κόμματος.
Υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα της προηγούμενης τετραετίας σημειώνοντας ότι κανείς πρόεδρος -ούτε και ο ίδιος- θα μπορούσε να επιδιορθώσει πλήρως τη ζημιά στην αμερικανική οικονομία. Πρόσθεσε ότι οι Αμερικανοί είναι δικαίως θυμωμένοι, όμως -όπως είπε- ο Ομπάμα κατάφερε από τον Λευκό Οίκο να ξεκινήσει το μακρύ δρόμο της ανάκαμψης και να βάλει τα θεμέλια για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο ενθουσιασμός στην αίθουσα του συνεδρίου έφτασε στο ζενίθ όταν ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβηκε στη σκηνή για να τη μοιραστεί με τον προκάτοχό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα