Και δεύτερος πρώην υπουργός στο στόχαστρο για τα εξοπλιστικά

Αυτή τη φορά με την ιδιότητα του κατηγορουμένου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος καλείται να απολογηθεί ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης καθώς και ο γιος του Μιχάλης Μιχαηλίδης , τα ονόματα των οποίων είχαν πέσει για πρώτη φορά στο τραπέζι της ανάκρισης από τον προφυλακισμένο εξάδελφο του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου,

Νίκο Ζήγρα.

Ωστόσο, τότε με μοναδικό στοιχείο την ομολογία ενός κατηγορουμένου οι ανακριτές δεν μπορούσαν να κινηθούν νομικά . Κατά τη διάρκεια των ερευνών τους όμως, σύμφωνα με πληροφορίες εντόπισαν ύποπτη ροή χρημάτων – περίπου δέκα εκατομμυρίων δολαρίων – σε κοινό λογαριασμό των δύο ελεγχομένων προσώπων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι δικαστικοί λειτουργοί αναζητώντας τον αληθινό δικαιούχο μίας «ορφανής» off shore εταιρείας με την επωνυμία Beeston , την οποία έχουν εντοπίσει στο πλαίσιο των ερευνών για την προμήθεια των TOR M -1 εντόπισαν ύποπτα εμβάσματα που σταθμεύουν για λίγο στην εν λόγω εταιρεία και καταλήγουν σε λογαριασμό του Μ. Μιχαηλίδη με συνδιαχειριστή τον πατέρα του. Στην εταιρία BEESTON στην οποία εντοπίστηκαν εμβάσματα εκατομμυρίων προερχόμενα κυρίως από τον (καταζητούμενο σήμερα από τον ανακριτή) Σύρο επιχειρηματία Φουάντ Αλ Ζαγιάντ, ο οποίος φέρεται ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Drumillan , να εμπλέκεται στις μίζες εκατομμυρίων δολαρίων προς το υπουργείο Άμυνας για τα αντιπυραυλικά συστήματα TOR M-1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρώτη του ομολογία ο Ν. Ζήγρας είχε κατονομάσει ως φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς του σκανδάλου τον Ακη Τσοχατζόπουλο, τον Βλάση Καμπούρογλου, τον Φαούντ Αλ Ζαγιάντ, αλλά και ο Ντίνο Μιχαηλίδη, πρώην υπουργό Εσωτερικών της κυπριακής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον Νικόλαο Ζήγρα, οι τελικοί αποδέκτες του συνόλου των χρημάτων, που προέρχονται από δωροδοκίες για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων, είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο επί χρόνια στενός του συνεργάτης, Γιάννης Σμπώκος. Κατά τον Ν. Ζήγρα, ο Ντίνος Μιχαηλίδης είναι πρόσωπο – κλειδί στην όλη υπόθεση καθώς φέρεται να μετέφερε τουλάχιστον 4 φορές ο ίδιος μεγάλα χρηματικά ποσά με βαλίτσες στην Ελλάδα. Ο πρώην υπουργός της κυπριακής κυβέρνησης, σύμφωνα με τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, μετέφερε όλες τις επιταγές, που προέρχονταν από τον Φαούντ Αλ Ζαγιάντ και τον Βλάση Καμπούρογλου. Η διακίνηση των επιταγών με το «μαύρο» πολιτικό χρήμα γινόταν σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ παράλληλα υπεύθυνος για μεταφορές μεγάλων χρηματικών ποσών ήταν ο Γιάννης Σμπώκος.

Από την πλευρά του πάντως, τότε ο Ντίνος Μιχαηλίδης είχε αντιδράσει άμεσα διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς Ζήγρα και για το λόγο αυτό είχε προσφύγει εναντίον του στη ποινική και αστική δικαιοσύνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα