«Καμπανάκι» Μητρόπουλου για την εσωστρέφεια

Με επιστολή του προς τα μέλη του ανώτατου οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής των «ΠΑΣΟΚογενών» επισήμανε ότι η εσωστρέφεια συνεχίζει να ταλανίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ διαπίστωσε πως η Κουμουνδούρου βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. «Ο λαός δεν θα συγχωρήσει ποτέ το ενδεχόμενο να φανούμε ανίκανοι να διαχειριστούμε το ποσοστό που μας έδωσε δοκιμαστικά», επισήμανε στην επιστολή του ο βουλευτής, υπογραμμίζοντας πως «οι πολίτες περιμένουν να τους οδηγήσουμε στην έξοδο (σ.σ. από την κρίση) εδώ και τώρα,

χωρίς περαιτέρω περιχαρακώσεις, βολονταρισμούς, ιδεολογικές προπέτειες και προσωπικές αυτοδικαιώσεις». Μάλιστα, υπογράμμισε με έμφαση πως «δεν μπορεί και δεν πρέπει να καταγραφούμε ως ένα ακόμη «περιστατικό» της διαρκούς ήττας του προοδευτικού κινήματος, της νέας τραγωδίας της Αριστεράς».

«Μεγαλώνει το ρήγμα»

Ο Αλέξης Μητρόπουλος, στην επιστολή του, διαπιστώνει ότι μεγαλώνει το ρήγμα των απόψεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το χρέος και την Ευρώπη, καθώς η παρέμβαση της «Αριστερής Πλατφόρμας» κατά του ευρώ επισκίασε τη χθεσινή συνεδρίαση. «Στην πορεία μας μετά το ιδρυτικό μας Συνέδριο, τα δύο σημαντικά θέματα, των Συμμαχιών και της Ευρώπης, εξακολουθούν να ταλανίζουν τις ομάδες και τις επιμέρους συσπειρώσεις και το ρήγμα, αντί να μικραίνει, μεγεθύνεται. Κι αυτό παρότι η κεντρική αφήγησή μας, της διεκδικητικής-συγκρουσιακής διαπραγμάτευσης με τα επιμέρους στάδια και τις αξιώσεις, όπως έχουμε περιγράψει, δημιούργησε το κοινό έδαφος συνάντησης ακόμη και των φιλοΚΚΕ απόψεων. Η εκκρεμότητα αυτή διαιωνίζεται διότι δεν υπήρξαν αναλύσεις και συζητήσεις, ούτε διάθεση, για σύγκλιση σε βάθος, με συνέπεια ο καθένας να οχυρώνεται πίσω από τις απόψεις του», γράφει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Μητρόπουλος, που εκφράζει την απαισιοδοξία του για τις επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των υποψηφίων του στις αυτοδιοικητικές εκλογές. «Ως προς τις Αυτοδιοικητικές και τις Ευρωπαϊκές Εκλογές είχα έγκαιρα προειδοποιήσει για τα μέλλοντα να επακολουθήσουν με την από 7-1-2014 ανάλυσή μου. Αυτά που προέβλεψα παρατηρήθηκαν στο θέμα ορισμένων προταθέντων για τις Περιφέρειες. Απεύχομαι τη δημιουργία παρόμοιων προβλημάτων στο ζήτημα του ευρωψηφοδελτίου και της Διακήρυξής μας κι ελπίζω να διαψευσθούν οι φόβοι μου που περιγράφονται στην από 28-3-2014 περαιτέρω ανάλυσή μου που σας είναι γνωστή», τόνισε, για να προσθέσει: «Τα πρώτα μηνύματα από το μέτωπο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών δεν είναι αισιόδοξα. Οι διαδικασίες ανάδειξης των υποψηφίων από τις Οργανώσεις αδιαφόρησαν για τα κατά τόπους πρόσωπα-συνδέσμους μας, με τα οποία υφάναμε τον ιστό του 27% της εκλογικής μας δύναμης». Τούτων δοθέντων, ο Αλέξης Μητρόπουλος προτείνει να σταματήσει τώρα η εσωστρέφεια και να ρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ όλο το βάρος του στις Ευρωεκλογές, προκειμένου το αποτέλεσμα να δικαιώσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Επομένως οι Ευρωεκλογές απομένει η μόνη μεγάλη ελπίδα μας για να καταδείξουμε αφενός μεν τη δυναμική μας, αφετέρου δε τη ριζική μεταστροφή του λαού», γράφει χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα