Ισραηλινή επίθεση στα σύνορα Συρίας- Λιβάνου

Την είδηση αυτή μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία επικαλούμενα πηγές ασφαλείας που δεν κατονομάζουν.

Οι πηγές αυτές, δεν διευκρίνισαν την ακριβή τοποθεσία που σημειώθηκε το πλήγμα, ενώ μία εξ αυτών σημείωσε ότι επρόκειτο για «μια αυτοκινητοπομπή που μετέφερε όπλα προς τον Λίβανο και επλήγη στη συριακή πλευρά των συνόρων περίπου στις 23:30 GMT» χθες βράδυ (01:30 σήμερα ώρα Ελλάδας).

Ερωτηθείσα από το Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τις πληροφορίες αυτές.

Από την πλευρά της μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου

επεσήμανε ότι η επίθεση δεν σημειώθηκε σε λιβανέζικο έδαφος.

«Δεν υπήρξε καμία ισραηλινή επίθεση σε λιβανέζικο έδαφος», δήλωσε η πηγή αυτή, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της. «Ούτε στο έδαφος (του Λιβάνου), ούτε κοντά στα σύνορα με τη Συρία», επισήμανε, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί ούτε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει αν υπήρξε πλήγμα στο συριακό έδαφος.

Στο μεταξύ ο στρατός του Λιβάνου έκανε λόγο για συχνές πτήσεις της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας πάνω από το έδαφος της χώρας, σημειώνοντας ότι 16 ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εισήλθαν στον λιβανέζικο εναέριο χώρο μόνο την Τρίτη.

Το Ισραήλ έχει απειλήσει επανειλημμένα ότι θα επιτεθεί εναντίον αυτοκινητοπομπών που ενδέχεται να μεταφέρουν χημικά όπλα ή άλλου τύπου οπλισμό τον οποίο διαθέτει ο συριακός στρατός προς τον Λίβανο για τη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Εξάλλου ο ισραηλινός στρατός ανέπτυξε την Κυριακή δύο συστοιχίες του αντιπυραυλικού συστήματος Σιδηρούς Θόλος στα βόρεια της χώρας ενόψει μιας πιθανής στρατιωτικής δράσης εναντίον στόχων στη Συρία ή τον Λίβανο.

Keywords
Τυχαία Θέματα