ΙΣΡΑΗΛ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΝΕΡΓΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΙΧΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ

Άρχισαν σήμερα οι εργασίες ανέγερσης ενός τείχους προστασίας, όπως αναφέρουν ισραηλινές πηγές, στα σύνορα με το Λίβανο.

Η κατασκευή θα γίνει  κατά μήκος τμήματος ενός χλμ. στη μεθόριό του Ισραήλ με τον Λίβανο και ισραηλινοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια μιας πόλης απέναντι από μία λιβανέζικη κοινότητα.

Ήδη έχει στηθεί ένας φράκτης ασφαλείας σε όλο το μήκος των συνόρων με τον Λίβανο, όμως ο ισραηλινός στρατός

διατείνεται πως η άμυνά του θα πρέπει να ενισχυθεί με το ύψους 5,7 τείχους από σκυρόδεμα, που θα ορθώνεται ανάμεσα στην ισραηλινή πόλη της Μετούλα και της λιβανέζικης κοινότητας Κίλα.

«Το τείχος αποβλέπει στην αποτροπή πυρών από τη λιβανική πλευρά κατά της ισραηλινής πλευράς. Κατά το περασμένο ενάμισι έτος σημειώθηκαν πολλά επεισόδια», τόνισε ο συνταγματάρχης Αμίτ Φίσερ, ανώτατος συνοριακός διοικητής.

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει πως το σχέδιο για την κατασκευή του τοίχου έχει συζητηθεί και συντονισθεί μεταξύ των δυνάμεων του ΟΗΕ και του δικού του επιτελείου

Επίσης το Ισραήλ κατασκευάζει και δεύτερο τείχος στα νότια της χώρας, κατά μήκος της μεθορίου με την έρημο Σινά στην Αίγυπτο, επικαλούμενο την ανάγκη του να διασφαλίσει τα σύνορα από τη δράση μαχητών και το λαθρεμπόριο.

Σημειώνεται ότι εδώ και χρόνια το Ισραήλ έχει ορθώσει ένα τοίχος στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, προκαλώντας τη διεθνή κατακραυγή, ενώ έχει καταδικαστεί ως παράνομη από το Διεθνές Δικαστήριο.

Διαβάστε επίσης:

ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟΙΧΟΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΜΕΘΟΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΛΙΒΑΝΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα