Ηχηρή έκρηξη στο αερδρόμιο του Πεκίνου

Σε παρόμοιους τρόπους «διαμαρτυρίας» έχουν καταφύγει στο παρελθόν μεμονωμένοι Κινέζοι που δεν καταφέρνουν να κερδίσουν αποζημίωση για παράπονα, αλλά πρόκειται για σπάνια περιστατικά εξαιτίας των αυστηρών μέτρων ασφαλείας στα αεροδρόμια. Ωστόσο προς το παρόν το κίνητρο σε αυτή την υπόθεση παραμένει ακόμα γνωστό.

Πέρα από τον δρόστηδεν υπήρξαν άλλοι τραυματισμοί και το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά μετά την έκρηξη, όπως ανέφερε στο μικρομπλόγκ του το αεροδρόμιο.

Η κρατική ραδιοτηλεόραση China

Central Television μετέδωσε πως η έκρηξη σημειώθηκε μόλις μερικά μέτρα έξω από την πόρτα απ΄όπου βγαίνουν οι επιβάτες διεθνών πτήσεων αφού παραλάβουν τις αποσκευές τους. Δεν είναι σαφές γιατί βρισκόταν ο άνδρας στο αεροδρόμιο.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου αρνήθηκε να κάνει υποθέσεις για το κίνητρο του άνδρα, λέγοντας πως η αστυνομία του αεροδρομίου διερευνά το περιστατικό. Αξιωματούχοι δήλωσαν πως ο βομβιστής λαμβάνει ιατρική φροντίδα για τα τραύματά του.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters πως τα πράγματα επέστρεψαν στην κανονική τους κατάσταση περίπου 90 λεπτά μετά την έκρηξη και πως δεν υπάρχουν ενδείξεις επιπλέον μέτρων ασφαλείας.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 18:24 τοπική ώρα (13:24 ώρα Ελλάδας). Νωρίτερα, το μικρομπλογκ Sina Weibo της κρατικής ραδιοτηλεόρασης China Central Television ανέφερε πως ένας άνδρας πυροδότησε ένα δέμα μαύρης πυρίτιδας που χρησιμοποιείται για την κατασκευή κροτίδων ακριβώς έξω από την έξοδο των διεθνών αφίξεων.

Η απόκτηση εκρηκτικών είναι σχετικά εύκολη στην Κίνα, πατρίδα των μεγαλύτερων βιομηχανιών μεταλλευμάτων και πυροτεχνημάτων.

Οι φωτογραφίες δείχνουν ιατρικό προσωπικό να φροντίζει ένα άτομo και ανθρώπους να τρέχουν στον τερματικό σταθμό.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν καπνό στην αίθουσα αφίξεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα