Ηλεκτρονικά η ρύθμιση χρεών για τους αγρότες

Επίσης, οι ασφαλισμένοι που έχουν δημιουργήσει οφειλές προς τον Οργανισμό εντός του 2013, μπορούν να υπαχθούν στην «Πάγια Ρύθμιση».

Στο εξής όσοι επιθυμούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση θα μπορούν να το πράξουν ηλεκτρονικό μέσω της ειδικής εφαρμογής που υπάρχει στο site του ΟΓΑ (www.oga.gr) και έχει τίτλο «Υποβολή Αίτησης Ρυθμίσεων «Νέα Αρχή» και «Πάγια» του Ν. 4152/2013».

Η ρύθμιση της «Νέας Αρχής» δίνει τη δυνατότητα σε όσους υπαχθούν σε αυτή εντός Απριλίου, να αποπληρώσουν

τη ληξιπρόθεσμη οφειλή τους σε 38 μηνιαίες δόσεις το πολύ. Αντίστοιχα στην «Πάγια Ρύθμιση», οι ασφαλισμένοι μπορούν να προχωρήσουν σε διακανονισμό των καθυστερούμενων οφειλών έως 12 μηνιαίες δόσεις.

Ανάλογη ενημέρωση προς τους ασφαλισμένους, πραγματοποίησε και η διοίκηση του ΟΑΕΕ, τονίζοντας ότι όσοι δεν υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση, έως τα τέλη Απριλίου, θα χάσουν το bonus των 38 δόσεων. Υπενθυμίζεται ότι κάθε μήνα μειώνονται κατά μία οι δόσεις της «Νέας Αρχής». Αυτό σημαίνει ότι, όσο καθυστερούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις για να υπαχθούν στη ρύθμιση, τόσο μειώνεται ο αριθμός των δόσεων και αυξάνεται το μηνιαίο ποσό της δόσης που θα κληθούν να καταβάλλουν.

Την ίδια στιγμή, το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), γνωστοποίησε ότι έχει πλέον στη διάθεσή του τη λίστα από τον ΟΓΑ με τους ασφαλισμένους που οφείλουν ποσά μεγαλύτερα από 5.000 ευρώ και ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη διαδικασία αποστολής των πρώτων ενημερωτικών επιστολών.

Keywords
Τυχαία Θέματα