Ικανοποίηση Στουρνάρα για Eurobank

Ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την έντονη ικανοποίησή του για τη λήξη της ανακεφαλαιοποίησης της Eurobank, ενώ αναφερόμενος στις τροπολογίες που καταργούν την προείσπραξη ΦΠΑ και μειώνουν τη φορολογική επιβάρυνση στους ανέργους και τις εξαιρετικά χαμηλές εισοδηματικές κατηγορίες, σημείωσε πως το νομοσχέδιο «διαψεύδει την ακατάσχετη αδολεσχία των συνομωσιολόγων και καταστροφολόγων

που, βλέποντας το πρόγραμμα στρατηγικής να αποδίδει, χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους».

Με αφορμή την πρόσφατη έμμεση αναφορά του Γιάννη Δραγασάκη στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, σε περίπτωση που οι δανειστές της Ελλάδας αρνηθούν την ουσιαστική αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε: «Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δύο διαφορετικές απόψεις για το νόμισμα της χώρας - τη συνιστώσα της δραχμής και τη συνιστώσα του "οιωνεί ευρώ", που θα κόβει ευρώ όποτε θέλει, θα μοιράζει λεφτά κ.λπ. Σήμερα όμως, ο κ. Δραγασάκης μάς είπε πως υπάρχει και ο δρόμος του δημοψηφίσματος. Τι άλλο θ' ακούσουμε; Αποφασίστε».

«Αν ως υπουργός Οικονομικών εκφυλίζετε μια συζήτηση ή προσπαθείτε να την αντιμετωπίσετε με όρους προπαγάνδας, φοβάμαι πως τα πράγματα είναι πάρα πολύ πιο αρνητικά για την οικονομία και τη Δημοκρατία» απάντησε από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Κάποιοι θα πρέπει να μάθετε τι σημαίνει Δημοκρατία. Δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει με σιωπή των αμνών, πολιτικά κοιμητήρια, κόμμα όπου κάποιος αποφασίζει και κάποιοι ακολουθούν» πρόσθεσε. «Η άποψη και θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που αποφασίζεται με δημοκρατία και διά της πλειοψηφίας. Αυτήν εκφράζουμε όλοι στον δημόσιο λόγο ανεξάρτητα απ' τις όποιες απόψεις κατατίθενται στα συνέδριά μας. Δεν ξέρετε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρώ; Δεν γνωρίζετε πώς δεν είναι προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ η αλλαγή του ευρώ;» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λαφαζάνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα