Η τρόικα ζήτησε στοιχεία για τον ΕΝΦΙΑ

16:07 7/8/2014 - Πηγή: Matrix24

Συγκεντρωτική ανακοίνωση με τις αλλαγές που θα επέλθουν στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ αναμένεται να εκδοθεί σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών, όπου από το πρωί σήμερα διεξάγονται αλλεπάλληλες τηλεδιασκέψεις με την τρόικα προκειμένου να οριστικοποιηθεί η εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Από το ΥΠΟΙΚ διαβεβαιώνουν ότι όπου η αλλαγή στον ΕΝΦΙΑ

ευνόησε τους φορολογούμενους και κυρίως σε περιοχές του λεκανοπεδίου Αττικής, οι αξίες δεν θα αλλάξουν προκειμένου να μην υπάρξουν επιβαρύνσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης ενημέρωσε τους Ευρωπαίους εταίρους μας για τις διατάξεις του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή και για την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων για την επόμενη δόση ύψους 1 δισ. ευρώ προς τη χώρας μας. Συζητήθηκαν επίσης και οι αλλαγές που σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση στον τρόπο υπολογισμού του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη που έχουν προκύψει κυρίως σε ιδιοκτήτες οικοπέδων της περιφέρειας όπως και οι αλλαγές που αφορούν στις δόσεις πληρωμής του φόρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα