Η σταυροδοσία έδειξε… «30άρηδες»

Όμως, μεταξύ άλλων, η σταυροδοσία και η σειρά εκλογής των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής έδειξε και κάτι άλλο: ότι η μεγάλη «βουτιά» στην κομματική επετηρίδα που ξεκίνησε με την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα ως προέδρου του ΣΥΝ το 2008, συνεχίστηκε. Συγκεκριμένα, η νέα Κεντρική Επιτροπή δεν έχει απλώς πολλά μέλη από τη γενιά των «30άρηδων» του ΣΥΡΙΖΑ και του παλιού ΣΥΝ, αλλά αρκετοί εξ

αυτών έχουν περάσει τους «κορυφαίους» και τους «ελέφαντες» του κόμματος.

Δεν αναφέρομαι μόνο στην εκλογή του Νίκου Παππά στην 6η θέση, καθώς θα μπορούσε να πει κανείς ότι το «προεδρικό» σύστημα έπεσε πάνω στον συγκεκριμένο, προκειμένου να εκλεγεί σε καλή σειρά ο στενότερος συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και διευθυντής του γραφείου του. Στη 10η θέση εξελέγη η Ρένα Δούρου, ισοψηφώντας ακόμη και με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και περνώντας πολλά παλιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι δεν ανήκει στην «προεδρική» τάση (δηλαδή στην «Αριστερή Ενότητα») αλλά στην τάση των «ρεαλιστών» («Πλατφόρμα 2010»).

Επίσης, στην 11η θέση εξελέγη η βουλευτής Ηρώ Διώτη, στην 17η ο επίσης 30άρης Ανδρέας Καρίτζης (μέλος της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού) και στην 20η ο Γιάννης Μπουρνούς, που έχει αναλάβει τις διεθνείς σχέσεις του κόμματος. Στη 18η θέση βρέθηκε ο οικονομολόγος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ενώ οι δύο πρώην γραμματείς της Νεολαίας ΣΥΝ (Νάσος Ηλιόπουλος και Δημήτρης Τζανακόπουλος) εξελέγησαν στην 8η και 23η θέση αντίστοιχα. Ψηλά εξελέγη και ο νυν γραμματέας της νεολαίας, Ηλίας Χρονόπουλος, που αναδείχθηκε 23ος.

Keywords
Τυχαία Θέματα