Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ «ΡΙΧΝΕΙ» ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΛΑΝΤ

Κατακόρυφη πτώση σημείωσε τον Ιούλιο η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ  σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η αιτία σύμφωνα με τους αναλυτές αποδίδεται στην αύξηση των φόρων και την κακή κατάσταση της γαλλικής οικονομίας.

Έτσι σύμφωνα με την δημοσκόπηση του ινστιτούτου LH2 που δημοσιεύεται στο περιοδικό Le Nouvel Observateur, η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου Φρανσουά

Ολάντ από το 58% μειώθηκε στο 53% ενώ η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Ζαν-Μαρκ Ερό παραμένει σταθερή στο 56%.

Ο Ιούλιος είναι ο δυσκολότερος μήνας για τον Γάλλο πρόεδρο ο οποίος εξελέγη τον Μάιο με την υπόσχεση ότι θα περιορίσει την ανεργία, θα σταματήσει την ύφεση στο βιομηχανικό τομέα και θα αυξήσει το εισόδημα των χαμηλόμισθων. Ωστόσο, τις ημέρες που διεξαγόταν η δημοσκόπηση (12 και 13 Ιουλίου) τα μέσα ενημέρωσης αποκάλυπταν ότι η αυτοκινητοβιομηχανία Peugeot ετοιμάζεται να κλείσει ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσιά της στα περίχωρα του Παρισιού.

Επίσης στις αρχές του μήνα, μια άλλη δημοσκόπηση της εταιρείας Ifop αυτή τη φορά, έδειχνε τη δημοτικότητα του Ολάντ στο 56%, 7 μονάδες χαμηλότερα από την προηγούμενη μέτρηση.

Όπως φαίνεται οι  Γάλλοι δεν έδωσαν κανένα περιθώριο στον νέο πρόεδρο, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, τον Νικολά Σαρκοζί.

«Ενώ ο προκάτοχός του απόλαυσε μια καλοκαιρινή περίοδο χάριτος μετά την ανάδειξή του στην προεδρία, ο Φρανσουά Ολάντ ήδη αντιμετωπίζει την πρώτη μείωση της δημοτικότητάς του», σχολίασε το LH2.

Σύμφωνα με τη σημερινή δημοσκόπηση,  η μεσαία τάξη είναι αυτή που ανησυχεί ότι δεν θα υλοποιηθούν οι υποσχέσεις του προέδρου περί αύξησης της αγοραστικής δύναμης και περισσότερες θέσεις εργασίας, ενώ οι άνδρες εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι από τις γυναίκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα