Η ναυμαχία και ο …καλός καπετάνιος Μουσουρούλης

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για επικοινωνιακού χαρακτήρα δωρεές και για στάχτη στα μάτια από το εφοπλιστικό κεφάλαιο. «Αυτές οι δωρεές γίνονται με το αζημίωτο και έναντι ανταλλαγμάτων. Τα κρυφά και φανερά μεγάλα προνόμια υπέρ των Ελλήνων εφοπλιστών μόνο στήριξη της ελληνικής οικονομίας στις δύσκολες εποχές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν» δήλωσε η Κουμουνδούρου.

Την απάντηση στο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε να δώσει ο Κωστής Μουσουρούλης. «Προς μεγάλη μας

έκπληξη είδαμε τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει, με επίσημη μάλιστα ανακοίνωση, τη δωρεά αυτή. Τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι και είναι σαφές ότι χαιρετίζουμε κάθε πρωτοβουλία των Ελλήνων που έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή και το κάνουν. Είναι γνωστό από καιρό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η λογική έχουν πάρει διαζύγιο. Αυτό που έγινε σήμερα προφανές είναι ότι ο κ. Τσίπρας δεν διστάζει, προκειμένου να καταγγείλει την κυβέρνηση, να υιοθετήσει ακόμα και αντεθνικές θέσεις. Τώρα τον ενοχλούν ακόμα και οι δωρεές! Ή μήπως ενοχλεί το αντικείμενο της δωρεάς και η αντιμετώπιση των κυμάτων της παράνομης μετανάστευσης, που ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να μπαίνουν ανεμπόδιστα στη χώρα;»

Αν κρίνω, πάντως, από το ύφος της ανακοίνωσης, ο κ. Μουσουρούλης έχει μπει πλήρως στο νόημα και στο ύφος της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με μία – δύο ακόμη ανακοινώσεις της Κουμουνδούρου και τις αντίστοιχες απαντήσεις, δεν αποκλείεται μάλιστα να αυξήσει τις πιθανότητες παραμονής του στο υπουργείο…

Keywords
Τυχαία Θέματα