«Η μεγαλύτερη προσφορά που γνωρίζει σήμερα ο τόπος»

Το εργοτάξιο του Κέντρου Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» που θα παραδοθεί στο ελληνικό δημόσιο το 2016, επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι το έργο αποτελεί τη «μεγαλύτερη δωρεά, ύψους 566 εκατομμυρίων ευρώ, που γνωρίζει σήμερα ο τόπος».

«Είδαμε σήμερα γύρω μας ένα όνειρο, ένα όραμα να ξετυλίγεται και να γίνεται πραγματικότητα. Είναι η μεγάλης σημασίας για την Ελλάδα

δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Είχα την τύχη να την υπογράψω στο ξεκίνημά μου ως υπουργός Πολιτισμού. Τώρα είχα την τεράστια χαρά να βλέπω αυτό το έργο να προχωρά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», «είναι μια πολλαπλή, ουσιαστική συμβολή στον πολιτισμό, στην οικονομία και στο περιβάλλον του τόπου» πρόσθεσε.

Το έργο θα στεγάζει την Εθνική Βιβλιοθήκη, μια σύγχρονη Εθνική Σκηνή και ένα διεθνώς πρωτοποριακό, βιοκλιματικό πάρκο.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε επίσης πως το Κέντρο Πολιτισμού θα έχει τη δυνατότητα να προσελκύει, στην πλήρη ανάπτυξή του, 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες το χρόνο. Εκτίμησε επίσης ότι θα συνεισφέρει τουλάχιστον 160 εκατομμύρια ευρώ στην οικονομία από τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του.

«Είναι ένα πρωτοποριακό τεχνολογικά, αισθητικά και περιβαλλοντικά έργο, που θα αποτελέσει ένα κόσμημα για την ευρύτερη περιοχή. Θα ενισχύσει την Αθήνα και θα αναβαθμίσει γενικότερα την Ελλάδα, γιατί θα αποτελεί ένα έργο, ένα σημείο διεθνούς αναγνώρισης», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα