Η μαγεία της υψηλής ραπτικής στο Παρίσι

18:14 4/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Τολμηρός ο Ραφ Σίμονς, με ένα μόλις χρόνο παρουσίας στον 70χρονο οίκο μόδας, δεν δίστασε να καινοτομήσει καθώς η νέα του κολεξιόν από την Avenue Montaigne είχε από όλα: καθαρές ασιατικές επιρροές, γραμμές και μοτίβα των Αφρικανών Μασάι. Η φετινή κολεξιόν παρουσιάστηκε στο παρισινό Invalides και οι εικόνες που προβάλλονταν στους τοίχους αποτύπωναν το πνεύμα των νέων δημιουργιών.

Στο Γκραν Παλέ, ο Τζιανμπατίστα Βάλι παρουσίασε τη Δευτέρα 1η Ιουλίου, την καινούργια

του κολεξιόν. Κατά κοινή ομολογία επρόκειτο για μια από τις καλύτερες κολεξιόν υψηλής ραπτικής. Κομψότητα, χρώμα, λουλούδια σε 39 δημιουργίες υψηλής αισθητικής.

Τη νέα κολεξιόν της για το φθινόπωρο και το χειμώνα του 2013-14 παρουσίασε και η ολλανδή σχεδιάστρια Ίρις Βαν Χέρπεν στο Παλέ ντε λα Ντεκουβέρτε στο Παρίσι.

Η Χέρπεν, εμπνέεται από το μέλλον και δημιουργεί σε αυτό. Σχεδιάζει με επιστημονικές τεχνικές, κάνει τρισδιάστατα τυπώματα, κόβει με λέιζερ.

Η νέα κολεξιόν είχε τον τίτλο «Wilderness embodied» και αφορούσε τη φύση και το έρημο τοπίο. Πρόκειται για μεταλλικές δημιουργίες-κελύφη που είναι φτιαγμένες με μαγνήτες και δίνουν μια αίσθηση κινούμενων γλυπτών.

Επίσης στο πλαίσιο της εβδομάδας υψηλής ραπτικής του Παρισιού, ο Καρλ Λάγκερφελντ παρουσίασε τις δικές του σχεδιαστικές προτάσεις για τον οίκο Σανέλ.

«Η συλλογή βρίσκεται ανάμεσα στο χθες και το σήμερα ή το αύριο. Το χθες και το αύριο θα έλεγα. Βρισκόμαστε κάπου ανάμεσα. Το καλό είναι ότι η μόδα έχει τη μεγάλη ευκολία να μπορεί να περάσει από τον παλιό στο νέο κόσμο. Κάτι που δεν συμβαίνει με άλλα πράγματα» επισήμανε ο Λάγκερφελντ.

Σε ένα εντυπωσιακό θεατρικό σκηνικό, στο οποίο το κοινό καθόταν σε παλιές ξύλινες καρέκλες, ο διάσημος μόδιστρος παρουσίασε το δικό του μελλοντικό όραμα για τον γαλλικό οίκο μόδας, μέσα από την κολεξιόν για το φθινόπωρο και τον χειμώνα του 2013-14.

Ο Τζόρτζιο Αρμάνι, ο οποίος παρουσίασε τη δική του κολεξιόν στο Εθνικό Θέατρο του Σαγιό στο Παρίσι.

Ο τίτλος της κολεξιόν του είναι «Γυμνό». 52 ολόφρεσκες δημιουργίες παρέλασαν από την πασαρέλα, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά την μοναδική αίσθηση που διαθέτει ο Ιταλός δημιουργός για τη θηλυκότητα. Οργάντζες, δαντέλες και τούλια ήταν τα αντιπροσωπευτικά στοιχεία των νέων δημιουργιών που σε κάποια σημεία εξαϋλώνονταν για να αναδείξουν ανατομικές λεπτομέρειες των μοντέλων, καθώς τα υλικά φαίνονταν σαν να γίνονται ένα με το σώμα των κοριτσιών.

Ο Στεφάν Ρολάν άντλησε την έμπνευσή του από τον χορευτή του φλαμένκο, Ραφαέλ Αμάργκο, αλλά και ο πίνακας του μεγάλου Ισπανού ζωγράφου Βελάσκεθ«Οι Κυρίες της Αυλής» ενέπνευσαν τον γάλλο σχεδιαστή σ’ αυτές τις 33 νέες, αυστηρές δημιουργίες που μας παρουσίασε.

«Αυτή τη φορά, είμαστε στην Ισπανία του 17ου αιώνα, την εποχή του Βελάσκεθ. Μπορείτε να δείτε τη βασιλική αυλή εκείνης της εποχής. Ήταν υπερβολικά αυστηρή και υπήρχε έντονος αυταρχισμός. Ήθελα να δημιουργήσω κάτι υπερβολικά σικ, κομψό και εξαιρετικά εντυπωσιακό» ανέφερε ο Ρολάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα