Η λιτότητα δοκιμάζει και την Ολλανδία

13:46 2/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο επικεφαλής του κρατικού Κέντρου Οικονομικού Προγραμματισμού της Ολλανδίας, Κεν Τόιλινγκ, ο οποίος αποχωρεί τον Απρίλιο, υπογράφει έκθεση με την οποία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αγνοεί ότι η πολιτική μείωσης των ελλειμμάτων εν μέσω ύφεσης είναι πιο επιζήμια από ότι σε περιόδους ανάπτυξης.

«Δεν είναι μόνο η σημερινή κυβέρνηση, βασικά όλα τα σημαντικά πολιτικά κόμματα έχουν αποδεχθεί τη λιτότητα», δήλωσε στους Financial Times ο καθηγητής στο Εράσμιο Πανεπιστήμιο και αμφισβητίας της λιτότητας Μπας

Γιάκομπς. Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες και στην κεντρική τράπεζα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας, οι πολέμιοι της λιτότητας καταγγέλλουν τον αποκλεισμό τους, όχι μόνο από τα όργανα που διαμορφώνουν τις κυβερνητικές πολιτικές αλλά και από τα συμβουλευτικά όργανα των πολιτικών κομμάτων. Όπως σημειώνεται, οι οικονομολόγοι που εργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών είναι υπέρ της λιτότητας. Εξάλλου, δύο υψηλόβαθμοι υπάλληλοι που είχαν νεοκεϊνσιανές απόψεις εγκατέλειψαν το υπουργείο κατά τη διάρκεια της θητείας του προηγούμενου υπουργού Οικονομικών, Γιαν Κις ντε Γέγκερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα