Η κυβέρνηση Λέτα κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης

Οι γερουσιαστές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Λέτα ήταν 235 σε σύνολο 307 παρόντων.

Εβδομήντα γερουσιαστές ψήφισαν κατά της κυβέρνησης αυτής, η οποία συστάθηκε τον Απρίλιο και στην οποία συμμετέχουν για πρώτη φορά στην ιστορία της Ιταλίας η κεντροαριστερά και η κεντροδεξιά.

Είχαν προηγηθεί χθες δηλώσεις του γραμματέα του κόμματος του Μπερλουσκόνι, Αντζελίνο Αλφάνο ο οποίος καλούσε τους βουλευτές της κεντροδεξιάς να στηρίξουν τον κεντροαριστερό πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα. Η χθεσινή του τοποθέτηση επικύρωνε τις φήμες που ήθελαν να υπάρχει

διχασμός στην κεντροδεξιά με τον Αλφάνο να τοποθετείται αρνητικά με την θέση του ηγέτη της παράταξης,Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η χώρα να οδηγηθεί άμεσα σε νέες εκλογές.

Σήμερα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ο Μπερλουσκόνι πραγματοποίησε μια θεαματική στροφή 180 μοιρών καλώντας τους βουλευτές του να ψηφίσουν υπέρ της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα μετά τις μεγάλες διαφωνίες που αντιμετώπισε στο εσωτερικό του συντηρητικού κόμματός του.

«Αποφασίσαμε, όχι χωρίς εσωτερική συζήτηση, να ψηφίσουμε την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση», δήλωσε ο Καβαλιέρε σε σύντομη παρέμβασή του στη Γερουσία, τέσσερις ημέρες αφού προκάλεσε την πολιτική κρίση. Η δήλωσή του έγινε δεκτή με έκπληξη και σιωπή από το σώμα.

Νωρίτερα 23 στελέχη της ιταλικής κεντροδεξιάς είχαν υπογράψει δήλωση στήριξης της κυβέρνησης συμμαχίας, αψηφώντας τις εντολές του Μπερλουσκόνι.

Keywords
Τυχαία Θέματα