«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΜΕΤΡΑ»

«Όχι» σε νέα οριζόντια μέτρα γιατί δεν τα αντέχει η κοινωνία και αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και της δανεικής σύμβασης άμεσα με ταυτόχρονη ανάπτυξη, προκρίνει ο Φώτης Κουβέλης στην πορεία για έξοδο από την κρίση. 


Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. τόνισε χαρακτηριστικά πως

«δεν είναι δεδομένο ότι έχουμε ξεφύγει από χρεοκοπία ούτε δεδομένη η παραμονή στο ευρώ, αν δεν ασκηθούν συγκεκριμένες πολιτικές βαθιάς προοδευτικής μεταρρύθμισης με ίση κατανομή των βαρών».

Συμπλήρωσε, δε, ότι γίνεται σε κυβερνητικό επίπεδο επεξεργασία ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανασυγκρότηση της χώρας και αυτό απαιτεί, όπως είπε «μια δύσκολη και επίπονη προσπάθεια».

Ο κ. Κουβέλης προανήγγειλε ότι «σύντομα θα αναληφθεί πολιτική πρωτοβουλία για να τεθεί το ζήτημα της αναδιαπραγμάτευσης σε υψηλό πολιτικό επίπεδο στην Ε.Ε πέραν της τρόικας», επισημαίνοντας ωστόσο πως «τίποτα δεν θα γίνει αν δεν αντιμετωπισθεί η ύφεση και εκείνο που πρέπει να προταχθεί είναι απαραίτητα η ανάπτυξη».

Στηρίζουμε την κυβέρνηση. Θα διεκδικούμε επίπονα και συστηματικά να τηρείται η Προγραμματική Συμφωνία και Σύγκλιση», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθαρίζοντας πως «δεν είμαστε μόνο να παρακολουθούμε και να ελέγχουμε το κυβερνητικό έργο αλλά να συμβάλλουμε με προτάσεις και θέσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα