Η Κεντροαριστερά του απόντος νοήματος

Πολλοί μιλούν για την Κεντροαριστερά.

Ακόμη και αυτοί, που ως κυβερνητικοί εταίροι, εφαρμόζουν την πιο σκληρή δεξιά πολιτική.

Κατά τον κ. Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, φορέας ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς μπορεί να είναι και ο φορέας των πιο δεξιών και αδιέξοδων ιδεών και πράξεων.

Ας σκεφτούμε προσώρας, ότι η αντίφαση αυτή θα μπορούσε να επιλυθεί στο μέλλον, αν το απομένον ΠΑΣΟΚ επανέλθει σε προοδευτικές ιδεολογικές ράγες, μετά την «αναγκαστική» εφαρμογή ξένων προς αυτό ιδεών, χάριν της σωτηρίας

της χώρας.

Ο συλλογισμός αυτός προϋποθέτει ότι θα σωθεί η χώρα. Αλλά, με την εφαρμοζόμενη πολιτική, η χώρα και ο λαός της καταστρέφονται, αντί να σώζονται. Δεν χρειάζονται αριθμοί για την ύφεση, τη διάλυση του παραγωγικού ιστού, την ανεργία, τις έρημες ανθρώπινες ζωές.

Ο πυρήνας των ιδεών του δημοκρατικού σοσιαλισμού είναι ο πολιτικός φιλελευθερισμός και η κοινωνική δικαιοσύνη, που επιτυγχάνεται μέσα από τις εξισορροπητικές λειτουργίες ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους. Τι είδους κεντροαριστερά είναι αυτή που πρώτα φαλκιδεύει τη δημοκρατική νομιμότητα, ισοπεδώνει το κοινωνικό κράτος, καταστρέφει την κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη και ύστερα θα διεκδικήσει να τα ανασυντάξει από την αρχή;

Κάτι δεν πάει καλά! Μόνο που δεν το καταλαβαίνουν όσοι σήμερα ορίζουν τη μοίρα μιας παράταξης, που κάποτε υπήρξε μεγάλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα