Η καταδίκη Μπερλουσκόνι αποσταθεροποιεί την κυβέρνηση

22:57 2/8/2013 - Πηγή: Matrix24

Η είδηση ήδη διαψεύδεται από τον επικεφαλής του κόμματος στη δεύτερη Ρενάτο Σκιφάνι, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο αν δεν εισακουσθούν στα δύο σώματα οι βουλευτές του κόμματός του.

Οι εκπρόσωποι του κεντροδεξιού κόμματος, αξιώνουν την απονομή χάριτος στον αρχηγό τους, έπειτα από την καταδίκη του για φορολογική απάτη, αίτημα που αναμένεται ν’ ακυρωθεί από το Ναπολιτάνο-όπως διαδίδουν κύκλοι της ιταλικής Προεδρίας.

Να σημειωθεί πως χθες, το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο επικύρωσε την απόφαση του εφετείου του Μιλάνου, την καταδίκη του Μπερλουσκόνι σε τέσσερα

χρόνια φυλάκιση-τα τρία εκ των οποίων παραγράφονται-, σημειώνοντας ισχυρές δονήσεις στη σταθερότητα του κυβερνητικού συνασπισμού μεταξύ κεντροαριστεράς-κεντροδεξιάς, οδηγώντας ακόμα και σε εκλογές.

Ήδη ο γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD) Γκουλιέλμο Επιφάνι έκανε σαφές απόψε ότι οι βουλευτές και οι γερουσιαστές της πολιτικής του δύναμης θα ψηφίσουν υπέρ της έκπτωσης του Μπερλουσκόνι.

Ο Μπερλουσκόνι έχει περιθώριο μέχρι τα μέσα του Οκτωβρίου για να ενημερώσει το δικαστήριο του Μιλάνου αν θέλει να εκτίσει τον ένα χρόνο φυλάκισης σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Η γερουσία της Ρώμης, με ψήφο της αρμόδιας επιτροπής και της ολομέλειάς της, καλείται να εκφραστεί σχετικά με την έκπτωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το αξίωμα του γερουσιαστή ή μη, όπως προβλέπει σχετικός νόμος της κυβέρνησης Μόντι, ο οποίος ψηφίσθηκε πέρυσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα