Η γιορτή της πρώτης αγάπης

Η Ζωή Της Αντέλ (Κεφάλαια 1&2) /Μπλε, το πιο ζεστό χρώμα
(La vie d’Adèle / Blue is the warmest color)
Του Αμπντελατίφ Κεσίς. Διάρκεια:177′
Με τους Αντέλ Εξαρχόπουλος, Λέα Σεντού, Τζερεμί Λαέρτ, Κατρίν Σαλέ

Η Αντέλ , μαθήτρια λυκείου, 15 χρονών, ονειρεύεται να βρει τον έρωτα και αρχίζει να εξερευνά την σεξουαλική της ταυτότητα. Η σχέση της με έναν συμμαθητή της έχει άδοξο τέλος, χωρίς ποτέ να της προκαλέσει το ενδιαφέρον και την ερωτική ένταση που λαχταρά να ανακαλύψει. Η ζωή της ανατρέπεται από τη στιγμή που θα συναντήσει

τυχαία μια νύχτα την Έμμα, ένα κορίτσι με μπλε μαλλιά. Μαζί θα ζήσουν μια έντονη ερωτική σχέση γεμάτη πάθος, αλλά και αγάπη.

Η Έμμα βοηθά την Αντέλ όχι μόνο να ανακαλύψει τη σεξουαλική επιθυμία και απόλαυση αλλά και να προσδιορίσει τη ταυτότητα της σαν ενήλικη γυναίκα. Η ταινία έκπληξη του φετινού Φεστιβάλ Καννών 2013, παρά τη μεγάλη διάρκειά της, προσεγγίζει με μια ιδιαίτερα φρέσκια και ξεκούραστη μάτια ένα ευαίσθητο και φορτισμένο θέμα όπως αυτό της νεανικής σεξουαλικής διαφορετικότητας. Οι μαγευτικές κοντινές λήψεις της γυμνής νεανικής φιγούρας εναλλάσσονται με τις απλές καθημερινές λεπτομέρειες οι οποίες κατακλύζουν το ανθρώπινο μάτι. Με επίκεντρο τις δύο συναρπαστικές στους ρόλους τους ταλαντούχες ηθοποιούς, η ταινία μετατρέπει την λανθάνουσα μελαγχολία ενός δράματος σχέσεων σε μια γιορτή της πρώτης αγάπης σε όλο της το μεγαλείο και τον πόνο της. Καλλιτεχνικά άψογη, δελεαστική, τολμηρή, εμπνευσμένη – και ναι, σέξι. Η λέξη «αριστούργημα» -παρότι ίσως υπερβολική- της ταιριάζει απόλυτα.

Κον-Τίκι
(Kon-Tiki)
Των Γιοακίμ Ρόνινγκ, Έσπεν Σάντμπεργκ. Διάρκεια:118′
Με τους Παλ Σβερ Βαλχάιμ Χάγκεν, Άντερς Μπάσμο Κρίστιανσεν, Γκούσταφ Σκάρσγκαρντ, Οντ Μάγκνους Γουίλιαμσον, Τομπίας Σάντελμαν.

Το 1947, ο Νορβηγός Θορ Χέγερνταλ, ο οποίος παραμένει καταγεγραμμένος ως ένας από τους πιο θαρραλέους άντρες στην Ιστορία, διένυσε 4.300 ναυτικά μίλια δίχως πυξίδα στον Ειρηνικό Ωκεανό, πάνω σε μια ξύλινη σχεδία, την ηρωική «Κον-Τίκι» μαζί με ένα πλήρωμα 5 ετερόκλητων χαρακτήρων Στόχος του γοητευτικού και χαρισματικού επιστήμονα ήταν να αποδείξει σε όλους την θεωρία του, ότι η Πολυνησία κατοικήθηκε από Περουβιανούς και όχι από ανθρώπους της Δυτικής Ασίας – κάτι που υποστήριζαν όλοι. Για 3 μήνες οι θαρραλέοι άνδρες θα αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις, θα έρθουν αντιμέτωποι με καρχαρίες, με κακοκαιρίες, και κυρίως με το άγνωστο, αλλά στο τέλος θα ανταμειφθούν.

Η δραματοποιημένη βιογραφία του πεισματάρη και ασυμβίβαστου Νορβηγού εθνογράφου δεν είναι ντοκιμαντέρ σε στιλ National Geographic. Ακριβή παραγωγή, εξαιρετική φωτογραφία και μερικά εντυπωσιακά οπτικά εφέ σε μια επικών διαστάσεων ταινία η οποία πέρα από συγκλονιστικές στιγμές έντασης, προσφέρει σημαντική γνώση για την εξέλιξη της ανθρώπινης φυλής, την ηλιθιότητα και τη φυσική της δύναμη. Σίγουρα η διάρθρωση της ταινίας με τους κάπως βαρετούς διαλόγους και τη πλοκή της περιστασιακής φαγωμάρας μεταξύ της ομάδας στη σχεδία, αδυνατίζει κάπως το δέος, την ανδρεία και τη τόλμη που αναδεικνύει στην μεγάλη οθόνη.

Machete: Η Επιστροφή
(Machete Kills)
Του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ. Διάρκεια:107′
Με τους Άμπερ Χερντ, Ντάνι Τρέχο, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Ντέμιαν Μπισίρ, Μελ Γκίμπσον, Σοφία Βεργκάρα, Τζέσικα Άλμπα, Λέιντι Γκάγκα, Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ.

Ο πρόεδρος της Αμερικής, επιστρατεύει τον πρώην ομοσπονδιακό πράκτορα Ματσέτε, για μια αποστολή αδύνατη για οποιονδήποτε άλλο θνητό, αφού πρέπει να εντοπίσει και να εξολοθρεύσει έναν παρανοϊκό εκατομμυριούχο έμπορο όπλων, ο οποίος σχεδιάζει να σκορπίσει τον πόλεμο και την αναρχία σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Αντισυμβατική κινηματογραφική παραγωγή με εκκεντρικό επαναλαμβανόμενο χιούμορ σύμφωνα με τις ανεκδιήγητες εμπνεύσεις των σεναριογράφων. Ο χαρισματικός αλλά και ιδιόρρυθμος σκηνοθέτης της «σχολής» Tarantino επανέρχεται στην αρχική σύλληψη και την σκληροτράχηλη persona του Machete, αρκετά κουρασμένος. Προσφέροντας μια άψυχη εκδοχή της πρώτης του ταινίας με τον ίδιο ήρωα. Στριφογυρίζοντας ηγεμονικά στο ίδιο μοτίβο του μονότονο εσωτερικού αστείου που δείχνει τυλιγμένο στη φαντασίωση της παρέας του, παραδίδει ένα δευτεροκλασάτο παρανοϊκό θρίλερ με το κεντρικό χαρακτήρα να κινείται σαν ήρωας από καρτούν.

Σχέδιο Απόδρασης
(Escape Plan)
Του Μίκαελ Χάφστρομ. Διάρκεια:116′
Με τους Σιλβέστερ Σταλόνε, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Τζέιμς Καβίζελ, Βίνι Τζόουνς, Βίνσεντ Ντ’ Ονούφριο.

Ο πιο ξακουστός , παγκοσμίως, εμπειρογνώμονας σε θέματα ασφάλειας φυλακών πέφτει θύμα πλεκτάνης και παγιδεύεται σε μια φυλακή – κλουβί υψίστης ασφαλείας, ανάμεσα σε σεσημασμένους βαρυποινίτες και επικίνδυνους εγκληματίες. Εκεί, κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, συναντά τον «άγριο» της φυλακής, με τον οποίον θα καταστρώσουν ένα αμίμητα επικό «Σχέδιο Απόδρασης».
Οι δυο βετεράνοι ήρωες δράσης ο Σλάι και ο Άρνι θελουν να δημιουργήσουν μια εκρηκτική περιπέτεια υψηλών οκτανίων, με μια κάποια σχετικά φρέσκια ματιά. Δυστυχώς η ταινία βρίθει από ρουτινιάρικα κλισέ πριν καταλήξει σε ένα τετριμμένο φινάλε. Ίσως πριν από 25 χρόνια, το είδος αυτής της περιπέτειας να ήταν ενδιαφέρον. Σήμερα, όμως, η κάποτε μπόλικη τεστοστερόνη των ηρώων έχει αδειάσει μέσα στην ανία.

Παγιδευμένη Ψυχή: Κεφάλαιο 2
(Insidious: Chapter 2 )
Του Τζέιμς Γουάν. Διάρκεια: 105′
Με τους Πάτρικ Γουίλσον, Ρόουζ Μπερν, Λιν Σέι, Τάι Σίμπκινς, Μπάρμπαρα Χέρσει

Μια γυναίκα ανακαλύπτει το πτώμα μιας δολοφονημένης μέντιουμ και ο σύζυγός της θεωρείται ο κύριος ύποπτος. Από το ανακριτικό υλικό και τις έρευνες της αστυνομίας δεν προκύπτουν στοιχεία ενοχής του. Εν τω μεταξύ οι πρώην βοηθοί της μέντιουμ έρχονται σε επαφή με ένα άλλο μέντιουμ, για να τους βοηθήσει να έρθουν σε επαφή με τη μέντορά τους. Όμως, καθώς ερευνούν το φόνο, θα ανακαλύψουν πολλά στοιχεία που συνδέουν τον σύζυγο με απόκοσμα όντα που τον έχουν στοιχειώσει, φτάνοντας κοντά στη σκοτεινή αλήθεια που συνδέει τον χώρο και τον χρόνο, τη ζωή και τον θάνατο.

Στην κυριολεξία συνέχεια της ενδιαφέρουσας πρώτης ταινίας του 2011 το συγκεκριμένο σίκουελ παρά τον κατεξοχήν απόκοσμο και στοιχειωμένο χαρακτήρα του στερείται έμπνευσης. Μπερδεμένο, χαοτικό, πρόχειρο και βαρετό επιχειρεί να μιμηθεί την ατμόσφαιρα των παραφυσικών ταινιών της «χρυσής εποχής» του είδους στην δεκαετία του 1970. Τίποτα πιο ενοχλητικό από την άτυχη προσπάθεια του πρωταγωνιστή να επαναλάβει την ψυχωτική ερμηνεία του Τζακ Νίκολσον στη «Λάμψη» του Κιούμπρικ . Προφανώς η δεύτερη δόση σασπένς δεν χωνεύεται εύκολα.

Last Vegas
Του Τζον Τερτελτάουμπ. Διάρκεια: 85′
Με τους Ρόμπερτ Ντενίρο, Μόργκαν Φρίμαν, Μάικλ Ντάγκλας, Κέβιν Κλάιν, Μέρι Στίνμπεργκεν.
Τέσσερις φίλοι από τα παιδικά τους χρόνια μέχρι σήμερα που έφτασαν στα 60 τους θα ταξιδέψουν μέχρι το Λας Βέγκας για το τελευταίο πάρτι εργένηδων ζώντας ξανά τις ημέρες δόξας μακριά από την καθημερινότητα της ηλικίας τους. Αφορμή, ο ορκισμένος εργένης της παρέας που κάνει πρόταση γάμου στην τριαντάρα φίλη του. Ωστόσο, μόλις η τετράδα φτάσει στη πόλη του τζόγου και της διασκέδασης, γρήγορα συνειδητοποιεί ότι οι δεκαετίες γλεντιού πέρασαν ανεπιστρεπτί και η φιλία τους δοκιμάζεται με τρόπους που ποτέ δεν φαντάζονταν.

Το Λας Βέγκας είναι όλα τα λεφτά σε αυτή τη ταινία. Πραγματικός πρωταγωνιστής όλο λάμψη και αίγλη που σχεδόν παραμελεί ότι πίσω από τα φανταχτερά φώτα του υπάρχει μια παραγωγή με κορυφαία ονόματα ηθοποιών του Χόλιγουντ. Δικαίως μάλλον. Γιατί ότι θα μπορούσε να είναι αστείο και συγκινητικό, ή ακόμα και εκρηκτικό γεμάτο από φάρσες και ατάκες παλιού τύπου, καθηλώνεται από τις τρεμουλιαστές φωνές και τα αρθριτικά στα πόδια των πρωταγωνιστών.

Liberal Arts
Του Τζος Ράντνορ Διάρκεια ΄97
Με τους Ζακ Έφρον, Τζος Ράντνορ, Ελίζαμπεθ Όλσεν.

Όταν ένας τριαντάχρονος καλείται πίσω στο σχολείο που σπούδασε, ερωτεύεται μια 19χρονη φοιτήτρια και βρίσκεται αντιμέτωπος με μια ισχυρή έλξη που αναδύεται μεταξύ τους. Η ταινία είχε σίγουρα δυνατότητες να είναι έξυπνη , γοητευτική, αστεία στο είιδος της ανάλαφρης κια ψυχοωφέλιμης κωμωδίας, καθώς περιγράφει γλαφυρά τους χαρακτήρες που αντιπροσωπεύουν τις απογοητεύσεις της ακαδημαϊκής ζωής.

Ωστόσο, γεμάτη επιτηδευμένους στοχασμούς και αυτάρεσκα διλήμματα για τη νεολαία και την ωριμότητα, την ηλικία, την ανάρμοστη συμπεριφορά και τις επικίνδυνες σχέσεις μαθητή-δασκάλου, η ταινία προσφέρει αμφιλεγόμενα αποτελέσματα. Με συγγραφέα, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστή τον ίδιο άνθρωπο δεν είναι σίγουρα μια τηλεοπτική σαπουνόπερα, αλλά και ο ίδιος δεν είναι ο Γούντι Άλλεν.

Στη Μάχη του Χορού
(Battle of the Year: The Dream Team)
Του Μπένσον Λι . Διάρκεια :109
Με τους Τζος Χολογουέι, Λαζ Αλόνσο, Τζος Πεκ, Κέιτι Λοτζ, Κρις Μπράουν.

Τo «Battle of the Year» είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του breakdancing, ένα ετήσιο τουρνουά που προσελκύει τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Κι όμως, η Αμερική, η χώρα απ’ όπου προέρχεται το breakdancing δεν έχει κερδίσει εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Ένας πρώην χορευτής για να αποκαταστήσει τη φήμη της αμερικάνικης break dance κουλτούρας επιστρατεύει ένα σκληροτράχηλο πρώην προπονητή μπάσκετ, για να αναλάβει την ομάδα του πιστεύοντας ότι είναι ο κατάλληλος να φτιάξει μια χορευτική Dream Team που θα τη φέρει πάλι στη κορυφή Ένα ανόητο, κακής ποιότητος σενάριο με απελπιστική συσσώρευση κλισέ και . υπεραπλουστευμένους χαρακτήρες μαζί με τη μίζερη χορογραφία συνθέτουν ένα ενοχλητικό κατασκεύασμα. Καλύτερο το τηλεοπτικό Dancing with the stars.

Keywords
γιορτη, dancing with the stars, national geographic, ριο 2016, μπλε, blue, θορ, machete, tarantino, συλληψεις, λιν, συγκεκριμένο, σασπένς, λας, κια, διλήμματα, dream, πεκ, dance, team, dancing, stars, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, αρνι, ολυμπιακοί αγώνες, τελος του κοσμου, ποιος αποχωρησε απο το dancing with the stars 3, ποιος κερδισε στο dancing with the stars 3, γιορτη σημερα, η ζωη, ξανα, αποτελεσματα, γνωση, γυναικα, θεμα, θορ, θριλερ, κια, μπασκετ, ντοκιμαντερ, ονοματα, φιλια, φυσικη, φωτογραφια, dancing with the stars, αγαπη, αγωνες, αρθριτικα, αιγλη, αμερικη, αμπερ, αναρχια, ανια, αστεια, ατμοσφαιρα, αφορμη, αψογη, βρισκεται, δεος, δυναμη, δυστυχως, διλήμματα, δειχνει, εφε, ευκολα, υπαρχει, εκρηκτικο, ελξη, εξελιξη, επιθυμια, ερευνες, ερχονται, ζωη, ζωης, ιδιο, ειδος, ηλικια, ηλιθιοτητα, ηρωες, θεωρια, κεφαλαιο, κιουμπρικ, λαμψη, λεφτα, λας, λας βεγκας, λεα, λεπτομερειες, ληψεις, λιν, μακρια, μαλλια, ματια, ματι, μηνες, μπλε, νεολαια, νυχτα, ομαδα, οθονη, ολσεν, οπτικα, ωριμοτητα, παιδικα, παθος, πεκ, πυξιδα, ψυχη, ροουζ, σβαρτζενεγκερ, σεναριο, σιγουρα, συγκεκριμένο, συζυγο, συνεχεια, συλληψη, σοφια, σχεδια, σχολειο, ταυτοτητα, τεστοστερονη, τολμη, φυλακη, φαρσες, φεστιβαλ, φοιτητρια, φημη, χιουμορ, οντα, αντρες, αγνωστο, dance, blue, dancing, dream, φιλοι, ηρωας, χωρα, ιδιαιτερα, γκαγκα, κλουβι, machete, national geographic, stars, ομαδες, ποδια, σασπένς, tarantino, team, της παρεας, θεματα, υλικο, χαοτικο
Τυχαία Θέματα