Η ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣΟΟΥΡΕΚ ΚΑΙ ΟΙ ΥΣΤΕΡΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ

Η γαλοπούλα είναι ένα εξαιρετικά ευερέθιστο πλάσμα, κάτι συμβαίνει με τα νεύρα της, κάτι δεν πάει καλά. Όποτε δει κόκκινο χρώματα εξαγριώνεται. Το κακό είναι πως υπάρχουν ένα σωρό κόκκινα πράγματα στον κόσμο.

Οι στέγες είναι κόκκινες, τα τριαντάφυλλα και τα λεωφορεία (στο Λονδίνο) είναι κόκκινα, υπάρχουν πολλά κόκκινα πράγματα στον κόσμο και φαίνεται πως γίνονται συνεχώς όλο και περισσότερα.

Η γαλοπούλα

αναγκάζεται να τρέχει όλη την ώρα στον ψυχίατρό της. Ο ψυχίατρος της λέει «διάβολε, πάψε να κοιτάς γύρω σου τόσο πολύ, γιατί δεν διαβάζεις κάτι ευχάριστο, γιατί δεν ακούς λίγη ελαφρά μουσική, να βγαίνεις περίπατο μόνο το βράδυ». Η γαλοπούλα όμως είναι πάντα γαλοπούλα. Το παραμικρό την αναστατώνει. Πέφτει κατά τύχη πάνω σε μια λαμπρίτσα -που τη λένε και κοκκινέλη- προμηνύεται άγρια θύελλα, η γαλοπούλα γίνεται μπλε από το κακό της και ουρλιάζει. Αυτό είναι το τελευταίο χτύπημα.

Ορμάει σ’ ένα φαρμακείο και αγοράζει άσπρη μπογιά. Ξοδεύει όλες τις οικονομίες της για την άσπρη μπογιά και βάφει άσπρα τα βενζινάδικα και τα γραμματοκιβώτια, τις ντομάτες και τα καρότα, βάφει ολόπλευρη όλη τη πολιτεία. Το αστείο είναι που όλοι νομίζουν τότε πως είναι Χριστούγεννα. Χριστούγεννα που οι γαλοπούλες έχουνε μεγάλη ζήτηση και χάνει τη ζωή της χωρίς φυσικά να ξέρει γιατί.

Η παραπάνω ιστορία είναι από τη «Ζωολογία» του Μίλος Ματσόουρεκ. Τη διάλεξα επειδή, νομίζω, ταιριάζει γάντι με όλα τα πολιτικά κόμματα και ιδιαίτερα τους αρχηγούς των. Ο Σαμαράς βλέπει παντού τον Τσίπρα και τους επικίνδυνους αριστερούς. Ο Τσίπρας όπου σταθεί και όπου βρεθεί καταγγέλλει τη μαντάμ Μέρκελ και την …μοβόρα τρόικα. Ο Βενιζέλος βγάζει φλύκταινες με τον Παπανδρέου και το «σάπιο» ΠΑΣΟΚ. Ο Καμμένος ξυπνάει και κοιμάται με δοσίλογους και CDS. Η Παπαρήγα ανακαλύπτει παντού αντικομουνιστές και Ευρωπαίους εκδοροσφαγείς λαών. Ο Μιχαλολιάκος όποια πέτρα κι αν σηκώσει βρίσκει από κάτω έναν μετανάστη και έναν Εβραίο. Και πάει λέγοντας.

Η υστερία και οι μονομανίες έχουν γίνει δεύτερη φύση των πολιτικών μας. Η χώρα καταστρέφεται και ο καθένας παίζει το βιολί του ή το κλαρινέτο του. Αν συνεχίσουν σ’ αυτό το σκοπό είναι σίγουρο ότι οι περισσότεροι θα έχουν την τύχη της γαλοπούλας. Και κάνουν λάθος αν νομίζουν ότι έχουν χρόνο μέχρι τα Χριστούγεννα. Οι γαλοπούλες δεν σφάζονται πλέον μόνο τα Χριστούγεννα. Λόγω των χαμηλών λιπαρών προτείνονται για δίαιτα και υγιεινή διατροφή. Είτε σε φιλέτο είτε σε φέτες αεροστεγώς κλεισμένες…

Keywords
Τυχαία Θέματα