Η φτώχεια φαίνεται στο αίμα μας

11:54 5/8/2013 - Πηγή: Matrix24

Το οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο ενός ανθρώπου αποτυπώνεται, εκτός των άλλων και στο αίμα του, ισχυρίζονται Βρετανοί επιστήμονες, εστιάζοντας στην ύπαρξη συγκεκριμένων χημικών ουσιών, που συναντούνται σε μεγαλύτερα ή μικρότερα ποσοστά σε διαφορετικές περιπτώσεις.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη σε δείγμα 22.000 ατόμων, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως η περιεκτικότητα στο αίμα 179 χημικών ουσιών συσχετίζονται άμεσα με το βιοτικό επίπεδο των ατόμων. Στους ανθρώπους με μεγαλύτερο εισόδημα παρατηρήθηκε μεγαλύτερη συγκέντρωση σε 9 ουσίες, που περιλαμβάνουν το αρσενικό και τον υδράργυρο (υπάρχουν

στα ψάρια και στα θαλασσινά), το θάλλιο, το υπερφθορο-οκτανοϊκό οξύ, τη βενζοφενόνη-3 (υπάρχει στα αντιηλιακά) και τις μονοφθαλικές ενώσεις (χρησιμοποιούνται σε συσκευασίες τροφίμων, σαμπουάν κ.α.).

Αντίθετα, άλλες ουσίες όπως το κάδμιο και ο μόλυβδος, που συνήθως σχετίζονται με τη βαριά βιομηχανία, βρίσκονται συχνότερα στο αίμα των φτωχότερων ανθρώπων, στους οποίους επίσης είναι αυξημένες ουσίες που σχετίζονται με το κάπνισμα.

Όπως αναφέρει η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Τζέσικα Τάιρελ, τα άτομα, που βρίσκονται στο κατώφλι της φτώχειας, κινδυνεύουν με αύξηση ορισμένων ουσιών στο αίμα τους.

Ασφαλώς το συμπέρασμα ,που ευλόγως εξάγεται είναι πως η συσχέτιση οφείλεται κατά πολύς στο είδος της διατροφής κάθε ανθρώπου, που είναι ανάλογο με το εισόδημα το οποίο διαθέτει.

Keywords
Τυχαία Θέματα