Η επιστράτευση βλάπτει σοβαρά τη ΔΗΜΑΡ

Εδώ και καιρό, το «Αριστερό Δίκτυο» της ΔΗΜΑΡ ήταν σε κατάσταση αναβρασμού, καθώς η εσωκομματική μειοψηφία φλέρταρε –και φλερτάρει ακόμη- με την ιδέα αποχώρησης από το κόμμα του Φώτη Κουβέλη. Η επιστράτευση των απεργών του Μετρό, αλλά και η διαφαινόμενη απόφαση της κυβέρνησης να συνεχίσει να μοιράζει… φύλλα πορείας στους επόμενους απεργούς, έχει βαθύνει

κι άλλο το ρήγμα στη ΔΗΜΑΡ. Πλέον, η εσωκομματική μειοψηφία ετοιμάζεται να θέσει πολύ δυναμικά δύο θέματα: αφενός τη διεξαγωγή συνεδρίου και, αφετέρου, την αποχώρηση του κόμματος από το κυβερνητικό σχήμα. Μάλιστα, το ηγετικό στέλεχος του «Αριστερού Δικτύου», Ανδρέας Νεφελούδης, έκανε λόγο ακόμη και για κυβερνητικές πρωτοβουλίες «με ακροδεξιά απόχρωση». Ολόκληρη η δήλωση του Ανδρέα Νεφελούδη έχει ως εξής:

«ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ; ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ; ΤΙ ΑΛΛΟ;
(Με αφορμή την πολιτική επιστράτευση των απεργών)
Τους τελευταίους μήνες έχει ενταθεί, από την πλευρά της κυβέρνησης, η ανάληψη πρωτοβουλιών με ακροδεξιά απόχρωση. Είναι η ακριβής υλοποίηση των εξαγγελιών Σαμαρά περί της «ανακατάληψης» των πόλεων, με αιχμή τους μετανάστες που κλιμακούμενη επεκτείνεται ενάντια σε κάθε τι το διαφορετικό ή και σε κάθε μορφή κοινωνικής αντίστασης και διαμαρτυρίας.
Το menu περιλαμβάνει ενέργειες γκαιμπελικού χαρακτήρα, όπως οι πλαστογραφίες δηλώσεων εκπροσώπων άλλων κομμάτων, προσαγωγές νέων ανθρώπων στα Εξάρχεια, εισβολές σε κατειλημμένα κτίρια, μια γενικότερη επίδειξη κατασταλτικού «τσαμπουκά», με αποκορύφωμα την αντισυνταγματική επιλογή της πολιτικής επιστράτευσης, αντί του διαλόγου, της επικοινωνίας και της σύνθεσης.
Αυτή είναι η πολιτική και κοινωνική αντίληψη του κου Σαμαρά και του κου Βενιζέλου.
Η ΔΗΜΑΡ τι σχέση έχει με όλα αυτά;
Ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές που έχει θέσει η ηγεσία για το τι μπορεί να αποδεχθεί, συμμετέχοντας σε αυτή τη κυβέρνηση;
Μέχρι που θα συνεχίσει η υποχώρηση από αρχές βασικού χαρακτήρα για την αριστερά;
Μέχρι πότε η «σωτηρία» της χώρας θα αποτελεί την δικαιολογία για την πρακτική σιωπή της σε αυτές τις πολιτικές;
Τι άλλο περιμένει για να απεμπλακεί από τον εναγκαλισμό με αυτή την κυβέρνηση;»

Keywords
Τυχαία Θέματα