Η επανάσταση των «ρουσφετιών»

Γράφει ο Κοινοβουλευτικός

«Τί είναι αυτό; Εγώ φεύγω». Η πρακτικογράφος που πήρε στα χέρια της την τροπολογία του κ. Γιάννης Στουρνάρας κατάλαβε αμέσως ότι η ρύθμιση της κυβέρνησης αφορούσε άμεσα τις αποδοχές της. Το νέο, προφανώς, διαδόθηκε ταχύτατα και πολύ γρήγορα όσοι  βρίσκονταν στα γραφεία τους μαζεύτηκαν στο περιστύλιο, έξω από την πόρτα της ολομέλειας. «Βγάλτε τους όλους έξω, να διακοπεί η συνεδρίαση» είπε ο Πρόεδρος των υπαλλήλων και για πρώτη φορά η

Ολομέλεια απειλήθηκε με διακοπή των εργασιών της για… τεχνικούς λόγους!

Οι εργαζόμενοι στο κοινοβούλιο φέρονται να κινήθηκαν και προς το Κανάλι της Βουλής, την πόρτα του οποίου για πρώτη φορά… φρουρούσε αλυσίδα αστυνομικών.

Τη ρύθμιση για τους υπαλλήλους δεν έφερε, λένε καλά πληροφορημένες πηγές, με δική του πρωτοβουλία ο Γιάννης Στουρνάρας. Ή πάντως δεν ήταν δική του απόφαση η εμμονή σε αυτή. Ωστόσο, από τη στιγμή που μπροστά στην… ανταρσία των υπαλλήλων η κυβέρνηση επιχείρησε να αναδιπλωθεί, η θέση του Γιάννη Στουρνάρα στην κυβέρνηση καθίστατο επισφαλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στουρνάρας ζήτησε πλήρη κάλυψη, εξ ου και η αναφορά του σε «κεντρική πολιτική επιλογή» της κυβέρνησης αλλά και η διαρροή του Πρωθυπουργικού Γραφείου ότι επρόκειτο περί απόφασης Σαμαρά, προκειμένου να είναι εκείνος που θα σημάνει… υποχώρηση.

Την ίδια στιγμή, στους διαδρόμους της Βουλής επικρατούσε… μπάχαλο. Οι υπάλληλοι… καταζητούσαν βουλευτές στους διαδρόμους, ο Πάνος Καμμένος εμφανίστηκε δίπλα τους δηλώνοντας την πλήρη κατανόησή του, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πήγαινε στο Πρωθυπουργικό Γραφείο να συνεννοηθεί με τον Αντ. Σαμαρά και, στη συνέχεια, δήλωνε προς το προσωπικό «παιδιά, να τελειώσει η αποψινή διαδικασία και τα συζητάμε όλα αύριο» ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αντιμετώπιζε την οργή του προσωπικού της Βουλής σε μία έντονη συνομιλία έξω από την Ολομέλεια. Λίγο πιο δίπλα γνωστός τηλεοπτικός δημοσιογράφος ο οποίος επιχείρησε να αποτυπώσει το περιστατικό με το κινητό του τηλέφωνο γίνονταν στόχος, καθώς στο παρελθόν έχει χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα για τα προνόμια των υπαλλήλων.

Η μούντζα στο Στουρνάρα και οι απολύσεις του Καμμένου

Η κυβέρνηση βρέθηκε χθες μπροστά σε ένα πολιτικό κι επικοινωνιακό αδιέξοδο καθώς «κινήθηκε» στα όρια του Συντάγματος για τη διάκριση των εξουσιών. Ωστόσο, ο θερμός εναγκαλισμός των υπαλλήλων από το ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξ. Έλληνες της έδωσε την ευκαιρία να εκμεταλλευθεί επικοινωνιακά την εξέλιξη υπέρ της. Τα δύο κόμματα – που χθες στη Βουλή κινήθηκαν σχεδόν ταυτόσημα σε όλα τα θέματα μέχρι και πανό σήκωσαν οι βουλευτίνες τους στην ψηφοφορία – έπεσαν στη… «φάκα» και Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ δεν έχασαν την ευκαιρία να τους ταυτίσουν με τους… προνομιούχους και τις συντεχνίες.

Ο κ. Καμμένος φαίνεται ότι έλαβε σχετικά μηνύματα και μιλώντας στο κοινοβούλιο, μετά την απόσυρση της διάταξης, επιχείρησε να ισορροπήσει. Αφού λοιπόν κατήγγειλε τον Στουρνάρα ως υπάλληλο των τραπεζιτών και μίλησε για συνταγματική εκτροπή, δεν απέκλεισε ακόμη και απολύσεις προσωπικού, κατα

Keywords
Τυχαία Θέματα