«Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από ένα success story»

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», δήλωσε πως το ΠΑΣΟΚ τολμά να κάνει αυτοκριτική και προσθέτει ότι «άλλες πολιτικές δυνάμεις είναι αυτές που νομίζουν ότι θα κρυφτούν και πάλι πίσω από το ΠΑΣΟΚ». Ο ίδιος υποστήριξε πως πρέπει να χρησιμοποιηθούν στην τρικομματική κυβέρνηση όλα τα ικανά στελέχη, όχι μόνο πολιτικά, όχι μόνο κομματικά αλλά από όλους τους δυνατούς χώρους.

«Εμείς δεν απευθυνόμαστε

στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και τους συσχετισμούς που υπάρχουν εκεί, αλλά στην εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή διαμορφώθηκε τον Ιούνιο του 2012, γιατί αυτή προέρχεται από τη δημοκρατική παράταξη, ανήκει ιστορικά στο ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αντανακλαστικά και κριτήρια μεγάλης παράταξης και αφήνει αιχμές για τη ΔΗΜΑΡ και τις αρνήσεις της για εκλογική σύμπραξη, τονίζοντας πως: «δεν αρκούμαστε σε έναν δεύτερο ή τρίτο ρόλο ή σε μικρά ποσοστά. Ίσως κάποιοι άλλοι να αρκούνται σε μια μικρή κομματική οντότητα που παίζει κάποιο ρόλο σε κυβερνητικά σχήματα».

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη ο κ. Βενιζέλος δήλωσε αναφορικά με ενδεχόμενα νέα μέτρα ή μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ότι «Δεν μπορεί να υπάρξουν νέα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα, νέοι περιορισμοί στα εισοδήματα, νέες ορολογικές επιβαρύνσεις, δεν τα αντέχουν η οικονομία και η κοινωνία» είπε για να συμπληρώσει πως: «η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη τώρα πλέον -μετά τη δραματική εμπειρία που έχει ζήσει- από ένα success story και θα το επιβάλει στον εαυτό της και στους άλλους.»

Keywords
Τυχαία Θέματα