«Η Ελλάδα θα αντεπεξέλθει τώρα στις υποχρεώσεις της»

Μετά την δήλωση «ματώνει η καρδία μου», η Γερμανίδα Καγκελάριος προχώρησε σε μια ακόμη δήλωση συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό. Έτσι, σε συνέντευξή της στην αυριανή έκδοση της«Bild am Sonntag», η Άνγκελα Μέρκελ επισημαίνει: «Βεβαίως, νιώθω τον σκεπτικισμό πολλών πολιτών και εν μέρει τούς καταλαβαίνω», αλλά δεν παραλείπει να πει: «η Ελλάδα απογοήτευσε τους εταίρους της συχνά κατά τα τελευταία χρόνια», για να προσθέσει: «Πολλά από αυτά τα οποία η ελληνική

ηγεσία είχε υποσχεθεί, δεν τα τήρησε».

Υπεραμυνόμενη της πολιτικής της, τονίζει ότι η βοήθεια προς την Ελλάδα «είναι και προς το γερμανικό συμφέρον, διότι όλα τα μέτρα λαμβάνονται με το βλέμμα σε ολόκληρη την Ευρωζώνη και επομένως υπηρετούν κάθε κράτος-μέλος, και την Γερμανία».

Ξεκαθαρίζει ότι διακυβεύονται πολλά περισσότερα από το νόμισμα, ανοίγοντας εμμέσως πλην σαφώς το ζήτημα αποσταθεροποίησης του ευρώ και ανοίγοντας την συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, η Καγκελάριος τονίζει: «Εγώ θέλω η Ευρώπη, ως ήπειρος της ειρήνης, της ελευθερίας και της δημοκρατίας, να έχει ένα καλό μέλλον και να παραμείνει ελκυστική για όλους στον κόσμο».

Απαντώντας στο ακροατήριό της, η Άνγκελα Μέρκελ αντικρούει και τις κατηγορίες των Σοσιαλδημοκρατών, ότι δεν λέει στους πολίτες την αλήθεια για τις επιβαρύνσεις που έρχονται. Απαντά, λοιπόν, ότι: «Γνωρίζω το καθήκον μου και γι αυτό λέω στους πολίτες ξανά και ξανά πώς είναι η κατάσταση. Θα συνεχίσω να κάνω αυτό το οποίο είναι καλύτερο για τη Γερμανία και την Ευρώπη και το οποίο κρατάει τις οικονομικές συνέπειες όσο το δυνατόν πιο περιορισμένες και δεν μας εκθέτει σε υπερβολικούς κινδύνους».

Keywords
Τυχαία Θέματα