«Η Ελλάδα δεν έχει ανεξάρτητη τηλεόραση»

Σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι, η ΔΤ δεν πληροί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές για την ανεξαρτησία και την κάλυψη του συνόλου της χώρας και εκφράζει ιδιαίτερη ανησυχία για την Ελλάδα, η οποία ενδεχομένως κινδυνεύει να βρεθεί εκτός του ευρωπαϊκού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού στίβου.

Οι ανησυχίες της ΕΟΔ αυξάνονται μετά τη συνάντηση του πρόεδρου της ΕΒ U Ζαν Πωλ Φιλιπότ με τους αντιπροσώπους της ΕΟΔ και τους

εκπροσώπους των ελληνικών δημοσιογραφικών Ενώσεων, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα.

«Το μεταβατικό σχήμα, που ονομάζεται Δημόσια Τηλεόραση, σίγουρα δεν είναι δημόσιος τηλεοπτικός φορέας. Όπως δεν είναι, ούτε μπορεί να γίνει μέλος της ΕΒ U .

Και γι’ αυτό και δεν πρόκειται να εκπροσωπηθεί στη Γενική Συνέλευση της ΕΒ U, το Δεκέμβριο, στη Γενεύη», υπογράμμισε ο πρόεδρος της E BU .

«Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων πιστεύει ακράδαντα ότι το ζήτημα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα, αποτελεί μια μαρτυρία κακής πρακτικής εφαρμογής στην Ευρώπη, καθώς συνδυάζει την παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων, αμφισβητήσιμες διαδικασίες, αυταρχικές πρακτικές και πάνω από όλα, την απόλυτη αδιαφορία για το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης», δήλωσε ο Τζον Μπάρσμπι, πρόεδρος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ της ΕΟΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα