Η ΔΗΜΑΡ «θα μελετήσει» την πρόταση Τσίπρα

14:24 3/7/2014 - Πηγή: Matrix24

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Συγκεκριμένα, ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να συμφωνήσει ο Φώτης Κουβέλης με την πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Χρήστος Μαχαίρας. «Θα υπάρξει επικοινωνία τις επόμενες ώρες. Δεν έχει επικοινωνήσει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Κουβέλη», είπε στον ραδιοφωνικό

σταθμό Real ο Χρήστος Μαχαίρας, ο οποίος, ερωτηθείς επί της ουσίας του ζητήματος, δεν εμφανίστηκε αρνητικός -κάθε άλλο. «Θα τεθεί προς τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνει κάποια συζήτηση, θα μελετήσουμε την πρόταση και θα απαντήσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Μαχαίρας, που αρνήθηκε να πει περισσότερα επικαλούμενος τη θεσμική του ιδιότητα και υπογραμμίζοντας πως, ως εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, δεν μπορεί «να προκαταλάβει μία απόφαση του προέδρου του κόμματος σε μία κρίσιμη ειδική συγκυρία, όπως αυτή που διανύουμε με την μικρή ΔΕΗ».

«Δεν αποκλείονται τα δημοψηφίσματα»

Πάντως, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΔΗΜΑΡ, ως γενική αρχή το κόμμα του δεν αποκλείει τα δημοψηφίσματα, τα οποία χαρακτήρισε «μορφές έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας». «Το λέω αυτό γιατί βρισκόμαστε σε μία ειδική χρονική στιγμή, όπου η κυβέρνηση νομοθετεί με ακραίους και βεβιασμένους τρόπους» συμπλήρωσε ο Χρήστος Μαχαίρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι εισήγαγε το εν λόγω νομοσχέδιο «άρον άρον και χωρίς πολιτικό και κοινωνικό διάλογο».

Keywords
Τυχαία Θέματα