Η Amazon έβαζε νεοναζί να εκφοβίζουν υπαλλήλους της

Σύμφωνα με τον Independent τις κατηγορίες εξαπέλυσε το τηλεοπτικό κανάλι ARD στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ όπου καταγραφόταν η πολιτική της Amazon απέναντι στους περισσότερους από 5.000 προσωρινούς υπαλλήλους από όλη την Ευρώπη που έφτασαν στη Γερμανία για να εργαστούν στα κέντρα συσκευασίας και διανομής της εταιρείας.

Στο ντοκιμαντέρ, εμφανίζονταν φύλακες της εταιρείας HESS Security, με στολές,

μπότες και στρατιωτικό κούρεμα και έργο, την διατήρηση της τάξης στα φθινά ξενοδοχεία όπου διέμεναν οι εργάτες.

«Πολλοί από τους εργαζόμενους φοβούνται», ανέφερε ο εκφωνητής.

Μία ισπανόφωνη γυναίκα κατήγγειλε ότι ένας μυώδης φρουρός με τατουάζ την πέταξε έξω από το δωμάτιο που μοιραζόταν με άλλες πέντε επειδή στέγνωσε τα ρούχα της στο καλοριφέρ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάποιοι από τους φρουρούς εμφανίζονται να φορούν ρούχα Thor Steinar, μια μάρκα που στη Γερμανία έχει ταυτιστεί με την ακροδεξιά και γι’ αυτό το λόγο έχει απαγορευτεί τόσο από την ομοσπονδιακή Βουλή όσο και από την Μπουντεσλίγκα, εξαιτίας των νεοναζιστικών συνειρμών που προκαλεί. Ειρωνεία; Η Amazon σταμάτησε να πουλά τα συγκεκριμένα ρούχα για τους ίδιους λόγους το 2009. Μετά την προβολή του ρεπορτάζ, οι αντιδράσεις ήταν έντονες ενώ η ιστοσελίδα της Amazon στο Facebook κατακλύστηκε από παράπονα. Μέχρι στιγμής η αντίδραση της Amazon ήταν: «Η εταιρεία εξετάζει τις κατηγορίες και θα λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα. Δεν ανεχόμαστε ούτε διακρίσεις, ούτε εκφοβισμούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα