Γιατί απερρίφθη η αίτηση αποφυλάκισης Μιχαλολιάκου

«Η Χρυσή Αυγή διατηρεί μέχρι σήμερα την ίδια ιδεολογική κατεύθυνση, ήτοι το θαυμασμό στον Αδόλφο Χίτλερ και το ναζιστικό καθεστώς ως και το δικτατορικό καθεστώς της 21ης Απριλίου και άρνηση του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας, παρά τις περί αντιθέτου δημόσιες, όψιμες όπως αναφέρεται, διαβεβαιώσεις του κατηγορουμένου, των βουλευτών και των στελεχών του», επισημαίνουν οι δύο ανακρίτριες δίνοντας το πρώτο δείγμα του σκεπτικού τους.

Ενδεικτικά

μάλιστα απαριθμούν τα χαρακτηριστικά της ιδεολογίας που διακατέχει τη Χρυσή Αυγή και έχουν αποτυπωθεί στο πολύ πρόσφατο παρελθόν. Συγκεκριμένα επικαλούνται ότι από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χ.Α επίσημα από βήμα της Βουλής, διατυπώθηκε η άποψη ότι : «εσείς λέτε ότι η δημοκρατία αποκαταστάθηκε το 1974. Εμείς λέμε ότι αποκαταστάθηκε το 1967». Στον Νίκο Μιχαλολιάκο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κυρίες Κλάπα-Δημητροπούλου με τη διάταξή τους αποδίδουν τον πλήρη έλεγχο της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και το ότι καθορίζει τις αρχές και το πλαίσιο, όπως και τα μέσα δράσης της εγκληματικής δραστηριότητας των μελών της Χρυσής Αυγής, ανεξάρτητα αν γνώριζε ή όχι κάθε επιμέρους δράση της. Οι ανακρίτριες φέρεται να καταλήγουν στο ότι εάν αφεθεί ελέυθερος ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα συνεχίσει την ίδια εγκληματική δραστηριότητα.

Απορρίπτουν δε τις αιτιάσεις του σχετικά με το ότι αυτός παρότι είναι βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αδυνατεί, λόγω της κρατήσεώς του να ασκήσει τα βουλευτικά του καθήκοντα, αντιτείνοντας ότι έχει τη δυνατότητα να απευθυνθεί στο αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών.

Σε ό,τι αφορά δε, τις «δήθεν» πολιτικές επιπτώσεις της προσωρινής κρατήσεώς του τις οποίες επικαλείται ο κατηγορούμενος, αυτές κατά την κρίση τους, κάθε άλλο παρά αποτελούν εμπόδιο για την ουσιαστική δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Από την πλευρά του ο εισαγγελέας εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, προτείνει την απόρριψη του αιτήματος αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης που υπέβαλε ο βουλευτής του κόμματος Χρήστος Παππάς.

Καλούνται άλλοι 12 χρυσαυγίτες

Και ενώ οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής -Γ. Γερμενής, Στ. Μπούκουρας και Π. Ηλιόπουλος- μετρούν αντίστροφα τον χρόνο για την απολογία τους και την περαιτέρω ποινικής του μεταχείριση από τη δικαιοσύνη, οι ανακρίτριες καλούν σε απολογία συνολικά άλλα 12 μέλη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Έτσι ο κατάλογος των κατηγορουμένων έχει ήδη φτάσει στους 46 και ακόμα η έρευνα συνεχίζεται…

Keywords
Τυχαία Θέματα