Γιαννακόπουλος: Με Πεδουλάκη για τη νέα αυτοκρατορία

Αναλυτικά τόνισε: “Θέλω να τον ευχαριστήσω πολύ τον Αργύρη. Θα ήθελα να είμαστε εδώ μαζί τουλάχιστον για μία πενταετία για να φέρουμε το χαμόγελο στα χείλη των Παναθηναϊκών. Τις όποιες αστοχίες στο ξεκίνημα τις διορθώσαμε. Δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά (σ.σ. για την παραμονή Πεδουλάκη). Με αυτόν θα προσπαθήσουμε να στήσουμε τον νέο Παναθηναϊκό, τη νέα αυτοκρατορία. Η φράση ‘απόλυτα επιτυχημένος’ δεν εκφράζει αυτό που πέτυχε ο Αργύρης. Είχα διαβάσει τις φήμες για την επιστροφή Ομπράντοβιτς και έχω να πω ότι ο Ομπράντοβιτς

είναι ο πρώτος προπονητής της Ευρώπης και εμείς έχουμε το δεύτερο. Με μπάτζετ προηγουμένων ετών θα είχε κάνει ακόμη περισσότερα πράγματα”.

Για τον 3ο τελικό που δεν τελείωσε και την τιμωρία του Ολυμπιακού

“Μπορεί μέσα στο καλοκαίρι να ακούσουμε τίποτα περίεργα από το ΑΣΕΑΔ. Βάσει κανονισμών, θα έπρεπε να έχει δεχθεί άλλη μία αγωνιστική ο Ολυμπιακός, με αυτά που έκανε. Θέλω να πιστεύω ότι όχι μόνο δεν θα πέσει, αλλά θα ανέβει ακόμη μία αγωνιστική η ποινή του (σ.σ. 4 αγωνιστικές). Είναι εύκολο να διακόπτουμε αγώνες. Το θέμα είναι τι κάνουμε από εδώ και πέρα. Θα προσπαθήσουμε εμείς από την πλευρά μας να έχουμε όλο τον κόσμο κοντά μας και τους νέους παίκτες”.

Για την αντιπαράθεση με τον Ολυμπιακό

“Έχω κάνει πολλές προσπάθειες. Η διάθεση μου είναι να μην υπάρχει πόλεμος, αλλά δεν έχω βρει ανταπόκριση. Είναι ερώτηση που πρέπει να κάνετε στους κ. Αγγελόπουλους. Μόνος μου δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Έχουμε δείξει ποια είναι η θέση μας”.

Για το νταμπλ

“Το νταμπλ το πήραμε όλοι μαζί. Δεν ήταν η πρώτη μου χρονιά, έχω πάρει πολλά μαθήματα από τα 25 χρόνια που ασχολήθηκε ο πατέρας μου. Αυτό που μου είπε ήταν ‘τελείωσε το πρωτάθλημα από τόσο νωρίς; 3-0 το γαύρο; Είναι αλήθεια;’”

Για τη μετάβαση στη φετινή χρονιά

“Πέρσι είχαμε μείνει 3 άνθρωποι στο υπερωκεάνιο αυτό που λέγεται Παναθηναϊκός, εγώ ο Φραγκίσκος και ο Μάνος. Στο αγωνιστικό, μόνο ο Διαμαντίδης και ο Τσαρτσαρής. Ήταν δίπλα μου κάποιοι άνθρωποι, ο πατέρας μου Παύλος, η Κατερίνα και ο κ. Παναγούλιας. Παρά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη σεζόν ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν στο πλευρό μου 24 ώρες το 24ωρο. Έπρεπε να τα βάλουμε κάτω, να δούμε τι θα κάνουμε. Έπρεπε να έχω έρθει εδώ με έναν πάκο δημοσιεύματα για όλα αυτά τα πράγματα, που γράφανε μερικοί. Χαίρομαι πολύ που αυτοί που έγραψαν πέρσι τέτοια πράγματα δεν είναι εδώ σήμερα. Δεν είχαν… αυτά που έπρεπε να έχουν για να έρθουν. Έπρεπε να κατεβάσουν τους καθρέφτες στα σπίτια τους.”.

Για τη Euroleague

“Στη συνάντηση με τον κ. Μπερτομέου συζητήσαμε τις θέσεις του Παναθηναϊκού. Μιλήσαμε για τις εξοντωτικές τιμωρίες, για διοικητικά και θέματα διαιτησίας. Αποδείξαμε ότι κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για τους αγώνες με την Μπαρτσελόνα. Κανένας δεν μπόρεσε να κρατήσει τον κόσμο έξω απ’ το γήπεδο τότε. Ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε η Αστυνομία, ούτε οι σεκιούριτι. Ο κ. Μπερτομέου το βίωσε αυτό και το 2007. Θέλω να πιστεύω ότι εξομαλύνεται η ένταση. Θέλω να πιστεύω ότι έχουν καταλάβει τα λάθη τους και ότι είναι σε θέση ο Παναθηναϊκός να εισπράττει τον σεβασμό που του αναλογεί”.

Για τα συμβάντα με τον κόσμο στο ΟΑΚΑ

“Θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να μην έχουμε ανάλογα προβλήματα του χρόνου με τον κόσμο να μην έχουμε κρούσματα που ο κόσμος θα είναι υπεράριθμος. Ήταν δύσκολο να συγκρατήσουμε όλη την Ελλάδα που ήθελε να πάρει μέρος στη γιορτή μας. Το στοίχημα του κόσμου το κερδίσαμε, ήρθαν κι οι κούπες, που είναι πάντα ευπρόσδεκτες. Ελπίζω θα αγοράσει διαρκείας, αυτό ζητάω απ’ τον κόσμο”.

Για το μπάτζετ της νέας σεζόν

“Ήδη έχουμε καθίσει και συζητάμε. Υπάρχει διάθεση για ενίσχυση με όσους περισσότερους Έλληνες παίκτες πρώτης γραμμής και μετά θα κοιτάξουμε όλα τα παιδιά. Με αριθμούς δεν θα μιλήσουμε, εξαρτάται από τους παίκτες”.

Για το αν ο Παναθηναϊκός θα διαλυόταν

“Έκαναν λάθος όταν έλεγαν ότι ο Παναθηναϊκός θα διαλυθεί. Το αποτέλεσμα με δικαιώνει. Έπρεπε να μείνουμε σε όσο το δυνατόν πιο υψηλό επίπεδο γινόταν. Άνθρωποι είμαστε, θα ξανακάνουμε λάθη. Ό,τι γράφεται, δεν έχει αξία. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ποιοι κάνουν κριτική για να βελτιωθούμε και ποιοι μας βάζουν μπανανόφλουδες. Γι’ αυτό αναφέρθηκα σε πρωτοσέλιδα που έβαζαν Χ”.

Για το ντόπινγκ

“Δεν δέχεσαι μόνο στον αθλητισμό χτυπήματα κάτω από τη μέση. Σε όλους τους τομείς της ζωής υπάρχουν χτυπήματα κάτω απ’ τη μέση. Ζητήσαμε απ’ την Πολιτεία να μην υπάρχουν σκιές στο μπάσκετ. Είπαμε πως θα συνεισφέρουμε οικονομικά. Αυτή είναι η θέση του Παναθηναϊκού. Ο Ολυμπιακός, διορθώστε με αν κάνω λάθος, δεν τοποθετήθηκε. Μόνο κ. Μπαρτζώκας το έκανε προς τιμήν του. Ο Παναθηναϊκός ήταν ξεκάθαρος σ’ αυτό το θέμα”.

Για την παραμονή Διαμαντίδη

“Είναι θέμα ημερών πιστεύω. Αν δεν υπάρχει ο Δημήτρης θα υπάρχουν πολλά προβλήματα τότε. Είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας αθλητής. Από αυτόν θα ξεκινήσει το χτίσιμο της ομάδας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα